Atos gaat DXC Technology dan toch niet overkopen

Te weinig geld

Atos

Het Franse Atos wilde begin januari graag DXC Technology overnemen om gezamenlijk een Digital Services-portfolio uit te bouwen op globaal niveau. Het voorstel was niet-bindend en DXC Technology laat nu weten dat het geen interesse heeft.

Op 8 januari maakt Atos publiek dat het DXC Technology heeft benaderd met een voorstel rond een vriendelijke overname. Het was daarvoor bereid om 10 miljard dollar op tafel te leggen. Atos bevestigde toen dat het bod vrijwillig was en dat er geen zekerheid is dat DXC Technology op het voorstel zal ingaan.

DXC zelf laat weten dat het ongevraagd, voorlopig en niet-bind voorstel van Atos als een verrassing kwam omdat het bedrijf tot nu toe geen interesse had getoond.

Te laag bod

De raad van bestuur van DXC Technology heeft het voorstel grondig geëvalueerd samen met financiële en legale adviseurs. Uiteindelijk werd het onvoldoende bevonden en ziet DXC “meer toekomst in een zelfstandig bestaan door het traject van digitale transformatie verder uit te voeren.”

Nadat DXC meer high-level informatie heeft gedeeld met Atos om aan te tonen waarom het bod te laag is, hebben beide partijen beslist om verdere gesprekken te staken.

lees ook

Waarom LCL het Belgische datacenter van Atos overneemt

DXC Technology werd in 2017 opgericht nadat Computer Sciences Corp (CSC) en de Enterprise Services-tak van Hewlett Packard Enterprise (HPE) werden samengevoegd. Toen werd het nieuwe bedrijf gewaardeerd op 26 miljard dollar met bijna 6.000 klanten in meer dan 70 landen volgens ZDnet.

Het bedrijf heeft vandaag nog heel wat werk voor de boeg om groene cijfers te kunnen presenteren in de toekomst. In de tweede helft van zijn fiscaal jaar (2021) rapporteerde het nog een netto verlies van 445 miljoen dollar op een totale jaaromzet van 9 miljard dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home