Dell beëindigt strategische relatie met VMware

dell

Dell zet zijn voorkeursrelatie met VMware stop, nu die laatste is overgenomen door Broadcom

Dell zet een punt achter zijn overeenkomst met VMware om samen naar de markt te stappen. Die overeenkomst werd in het leven geroepen toen Dell VMware van zich afsplitste in 2021. VMware kreeg zo meer zelfstandigheid, maar Dell bleef het bedrijf als voorkeurspartner behandelen. Een gezamenlijke verkoopstrategie leek toen voordeling voor beide bedrijven en de klanten.

Geen licenties meer

Nu stopt Dell met die overeenkomst. De timing is niet toevallig. VMware is intussen na een lange saga overgenomen door Broadcom, dat meteen met de grove borstel door het aanbod van de virtualisatiespecialist ging. De belangrijkste wijziging is de afschaffing van licenties: klanten kunnen voortaan oplossingen van VMware alleen maar afnemen binnen een abonnementsformule.

Dat veroorzaakte onvrede bij zowel klanten als fabrikanten zoals Dell. Die kunnen hun hardware immers niet meer met een gebundelde licentie aan de man brengen, wat voordelig is voor alle betrokken partijen. Doordat Dell niet meer als reseller van VMware kan optreden, heeft de serverspecialist geen baat meer bij een gezamenlijke marktstrategie.

Enkel formeel einde

De overeenkomst uit 2021 kon door beide partijen opgeblazen worden wanneer er ééntje van eigenaar zou veranderen. Aan die voorwaarde is met de verkoop van VMware zeker voldaan. Het is niet omdat de formele overeenkomst nu ten einde is, dat Dell VMware plots links laat liggen. Het virtualisatie-aanbod blijft relevant en het lijkt weinig waarschijnlijk dat Dell meteen actief concurrenten gaat promoten. Het toont wel aan dat Dell niet tevreden is met de licentiestrategie die Broadcom heeft gevolgd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home