China doorbreekt radiostilte: overname VMware door Broadcom gaat door

VMware Broadcom

Na maandenlange stilte laat de Chinese marktregulator van zich horen. De Chinezen koppelen enkele voorwaarden aan de overname van VMware door Broadcom, vooral gerelateerd aan de eigen markt, en zullen de deal goedkeuren zodra daaraan wordt tegemoetgekomen.

De zucht van verluchting in het Broadcom-hoofdkwartier moet groot geweest zijn. De Chinese marktregulator komt over de brug, en geeft aan de overname van VMware te willen goedkeuren. Vooraleer het zover is, moeten Broadcom en VMware wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Die hebben vooral te maken met de manier waarop de producten van Broadcom in de Chinese markt worden gezet. Zodra dat het geval is, zijn de Chinezen bereid het licht op groen te zetten.

De overname heeft een hobbelig parcours afgelegd. Klanten en werknemers staan er niet voor te springen en ook Westerse regulatoren gaven hun goedkeuring niet zomaar. Uiteindelijk kreeg Broadcom wel een opgestoken duim van iedereen, behalve de Chinezen. Die hulden zich in stilte, en leken bereid de hele deal zo te kelderen. Broadcom is immers erg actief in de Chinese markt en kan niet zonder die goedkeuring.

Goedkeuringswapen

China van zijn kant gebruikt het goedkeuringsmechanisme als antwoord op Amerikaanse handelsbeperkingen. Door simpelweg niets te doen, liet China zo al een grote overname van Intel op de klippen lopen. Even leek het alsof China dat kunstje nog eens wilde overdoen met Broadcom. Eerder deze maand lekte uit dat het land die piste ernstig aan het onderzoeken was. Het gesprek tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse tegenhanger Joe Biden afgelopen weel moet toch één en ander ontdooid hebben, want plots is de marktregulator wel bereid om de deal te laten passeren.

Broadcom geeft aan dat het alle goedkeuring nu op zak heeft. Morgen (22 november) zal de acquisitie van VMware door Broadcom een feit worden. De overname zelf is 61 miljard dollar waard.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home