Cegeka lanceert gratis DIY-blockchain starterskit

blockchain

Cegeka brengt een gratis DIY-blockchain starterskit op de markt om de technologie meer toegankelijk te maken voor bedrijven. Volgens de technologie dienstverlener kunnen bedrijven aan de hand van een open source proof-of-concept framenwork en stappenplan zelf een blockchain-applicatie ontwikkelen.

Volgens het bedrijf tonen veel bedrijven interesse in de nieuwe technologie, maar ligt de drempel nog te hoog om te investeren. Cegeka hoopt dat de starterskit bedrijven uiteindelijk helpt de drempelvrees te overwinnen. Ondanks dat het in eerste instantie een experimenteelmiddel zou betreffen, behoort het bouwen van demoversies volgens het bedrijf tot een mogelijkheid.

Misvattingen blockchain

“We ondervinden regelmatig dat blockchain voor veel bedrijven het missende puzzelstukje kan zijn, dat een grote en onmiddellijke impact kan hebben op hun business. We willen bedrijven helpen dat puzzelstukje te vinden, door onze tools voor het ontwikkelen van een blockchain proof-of-concept voor iedereen open te stellen”, constateert Sander van Loosbroek, Director Distributed Ledger Technology bij Cegeka.

“Waar de ontwikkeling van zo’n applicatie vroeger honderdduizenden euro’s kostte en verschillende maanden kon duren, kan het met de tools van Cegeka gratis en op minder dan een week tijd.” Cegeka hoopt misvattingen omtrent blockchain met behulp van de starterskit weg te nemen.

Voorbeeldcase

De starterskit is naar eigen zeggen in eerste instantie gericht naar mensen als IT-managers en softwareontwikkelaars met een sterke basis in programmeren. Denk dan aan talen zoals JavaScript en frameworks zoals Angular. Maar ook mensen met minimale programmeerkennis kunnen volgens Cegeka aan de slag met de meegeleverde voorbeeldcase voor de recyclage-industrie.

De verschillende stappen van de DIY-blockchain starterskit bestaan uit het creëren van een blockchain netwerk, het aanpassen van de meegeleverde front-end applicatie en het demonstreren van een werkende applicatie. Als basis dient een template van Cegeka en complexe deployment processen zijn volgens de technologie dienstverlener geautomatiseerd.

 

Gerelateerd:  Blockchainstudie vindt geen enkel bewijs van succes

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home