Broadcom neemt zakelijke securityproducten van Symantec over

Broadcom

Chipfabrikant Broadcom breidt zijn activiteiten uit naar securitysoftware met de aangekondigde overname van de zakelijke divisie van Symantec. De deal heeft een waarde van 10,7 miljard dollar.

Geruchten over een potentiële overname van Symantec door Broadcom deden al even de ronde, maar leken half juli te zijn spaak gelopen. Nu blijkt dat er wel degelijk sprake is van een acquisitie, al worden enkel de enterprise-producten van Symantec door Broadcom overgenomen.

Symantec splitst daarmee feitelijk in twee. De zakelijke securityproducten verhuizen naar Broadcom, inclusief de Symantec-merknaam. Symantec behoudt zijn consumentenportfolio, waaronder de Norton-antivirussoftware en de LifeLock-oplossingen tegen identiteitsdiefstal.

De enterprise-business van Symantec draaide in het fiscale jaar 2019 een omzet van 2,3 miljard dollar. Het portfolio omvat oplossingen voor endpointsecurity, webbeveiliging, cloudbeveiliging en preventie van dataverlies.

“De zakelijke beveiligingsactiviteiten van Symantec worden erkend als een gevestigde leider in de groeiende markt voor enterprise-security”, zegt Broadcom-CEO Hock Tan. “We kijken er naar uit om onze voetafdruk van missiekritieke infrastructuursoftware uit te breiden binnen ons Global 2000-klantenbestand.”

Broadcom verwacht dat de deal in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2020 wordt gesloten. Het maakt zich sterk dat de overname binnen twaalf maanden zal resulteren in meer dan 1 miljard dollar aan run-rate kostensynergieën.

De overname volgt in het voetspoor van de acquisitie van CA Technologies in juli vorig jaar. Broadcom telde 18,9 miljard dollar neer voor het softwarebedrijf, dat zich specialiseert in agile ontwikkeling, DevOps en security.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home