Brein achter overname VMware door Broadcom stapt op

Broadcom

De baas van de softwaregroep binnen Broadcom zoekt andere oorden op. Dat is verrassend, aangezien die het brein is achter de onafgeronde overname van VMware.

Thomas Krausse, die aan het hoofd stond van de softwaregroep binnen Broadcom, stapt op. Krausse is verantwoordelijk voor de overname van VMware voor 61 miljard dollar. Hij is tevens de man achter de strategie die menig klant doet huiveren voor die overname. De man kiest er immers historisch voor om zich te focussen op de grootste en meest stabiele klanten, wat volgens critici nefast is voor de innovatie.

Functie verdwijnt

Nu zoekt Krausse dus andere oorden op. Hij zou CEO worden van een combinatie van Citrix en Tibco. Dat bedrijf ontstaat als het goed is voor het einde van het jaar, opnieuw als gevolg van een overname.

Broadcom zelf zal de functie van Krausse niet opnieuw invullen. CEO Hock Tan neemt zijn taken tijdelijk over. Op termijn is het de bedoeling om de softwaregroep binnen Broadcom af te schaffen en eerdere acquisities zoals Symantec onder te brengen onder VMware zelf. Dat alles kan enkel na goedkeuring door internationale regelgevers. Europa is alvast een onderzoek gestart.

Voor- en nadelen

De timing van de aankondiging is onfortuinlijk, aangezien de overname van VMware door Broadcom niet echt populair is bij het grote publiek. Broadcom wordt gezien als een ongeschikte partij met onvoldoende interesse in software-innovatie, die enkel uit is op winst. In een sterk veranderend IT-landschap kan VMware zijn leiderspositie in virtualisatie zou wel eens snel verliezen.

Langs de andere kant zijn er ook voordelen. Met Symantec heeft Broadcom een beveiligingsspecialist in het portfolio en die expertise kan VMware absoluut gebruiken. Het eigen beveiligingsproduct van de virtualisatiespecialist heet Carbon Black en scoort in recente tests matig tot slecht vergeleken met andere oplossingen in de markt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home