Update: Citrix bevestigt overname door Vista Equity Partners en Elliott Investment

citrix

Elliott Management en Vista Equity zullen van Citrix opnieuw een privébedrijf maken. Ze hebben zo’n 16,5 miljard dollar klaar om Citrix van de beurs te halen.

Elliott Management en Vista Equity halen Citrix van de beurs. Daartoe willen de twee bedrijven 16,5 miljard dollar neertellen. Dat is nog een stuk meer dan de 13,5 miljard dollar waarvan eerder sprake was. De Financial Times bracht de buy-out aanvankelijk als gerucht naar buiten, maar Citrix heeft het nieuws intussen officieel bevestigd. Aandeelhouders ontvangen 104 dollar per aandeel.

Moeilijke cloudtransitie

Elliott investeerde in 2015 in Citrix maar is niet tevreden met de manier waarop het bedrijf draait. Citrix zelf heeft de afgelopen jaren de nodige kansen gemist. Hoewel de pandemie enorme opportuniteiten voor digitalisering met zich meebracht, slaagde de organisatie er niet in om daar voldoende op te kapitaliseren. In oktober moest CEO David Henshall daarom opstappen.

Citrix specialiseert zich nochtans in telewerk, wat vandaag erg actueel is. De grootste kansen liggen momenteel echter in de cloud en de transformatie van Citrix naar een cloudbedrijf loopt moeizaam.

Tibco

Elliott en Vista hopen dat ze Citrix opnieuw op het juiste pad kunnen krijgen zonder druk van de beurs. De investeringsfondsen zijn van plan om Citrix te combineren met Tibco. Vista kocht Tibco al in 2014. Dat bedrijf houdt zich bezig met business intelligence en zou verschillende synergiën hebben met Citrix.

Elliott heeft vandaag al een aandeel van 10 procent in Citrix. Investeerders reageren positief op het nieuws. De overname moet in de tweede helft van 2022 afgerond worden.

Dit artikel verscheel oorspronkelijk op 31/01 om 8u30 op basis van geloofwaardige geruchten. Citrix heeft het nieuws intussen bevestigd en enkele bijkomende details vrijgegeven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home