Broadcom blijft enige speler met overnamebod voor VMware

Overname

De deal tussen Broadcom en VMware komt een klein beetje dichter naar de realiteit. De periode waarin concurrenten zich konden aanmelden om via een ‘go-shop’-clausule VMware nog af te snoepen, is voorbij. Een concurrerend bod werd niet uitgebracht.

Nog tot 5 juli konden andere kandidaat-overnemers ook een bod uitbrengen. Deze periode is nu voorbij en geen enkel ander bedrijf bleek interesse te hebben, dat vertelden bronnen betrokken bij de zaak aan Bloomberg. Broadcom kwam eind mei zelf met een bod van 61 miljard dollar op de proppen.

Vertraging lijkt onvermijdelijk

De deal kan wel nog tegenslag krijgen vanuit de EU. Er is namelijk een onderzoek opgestart naar de overname, dat het proces naar alle waarschijnlijkheid minstens zal vertragen. De hoop van Broadcom om de overname begin 2023 te finaliseren, zal dus mogen worden bijgesteld.  

De meerderheid van de klanten van VMware zullen het trouwens niet erg vinden als de EU de overname volledig schrapt. Als andere acquisities door Broadcom een indicatie zijn, dan zal ook deze gepaard gaan met een grotere focus op een beperkte hoeveelheid topklanten en een gebrek aan investering en innovatie. Als reactie vertelde het bedrijf het deze keer over een andere boeg te willen gooien, maar maakte verder weinig concreet.

Wat in ieder geval blijft staan is dat de focus komt te liggen op abonnementen. Gartner reageerde daar al op door VMware-klanten aan te raden snel prijszekerheid te eisen en toekomstige projecten uit te stellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home