Belgische VR Medics levert virtual reality-behandelingen aan de zorgsector

VR medics

VR Medics wil technologie inzetten om het leven van senioren meer waarde te geven. Ze willen hen uit hun isolement halen door een digitale uitstap te maken vanuit hun stoel of bed. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in Insta360 Pro-camera’s om eigen lokale content te maken.

VR Medics, een Belgisch bedrijf uit Ham-Tessenderlo, wil de zorgsector bedienen met VR-behandelingen. De VR-bril toont beelden uit het echte leven in 4K 360 graden. VR Medics benadrukt dat hun brillen geen gebruik maken van kunstmatige 3D-beelden die zelden fotorealistisch ogen.

Een belangrijke troef volgens Sales Director Marc Van den Bosch is dat het bedrijf ook à la carte content kan en zal aanbieden. “We hebben geïnvesteerd in Insta360 Pro-camera’s zodat we lokale content kunnen opnemen.”

Medische sector

De VR-bril is een stand-alone oplossing, maar VR Medics kan ook een tablet meeleveren waarmee de zorgverlener content kan selecteren die senioren zullen zien. Van den Bosch: “We hebben de markt zeer goed bestudeerd en gezien dat er al een paar aanbieders in België en Nederland zijn maar een totaal concept zoals VR Medics is op dit moment uniek.”

Voor de medische sector lanceert het bedrijf behandelingen tegen hoogtevrees, angst voor spinnen, angst voor kleine ruimtes, openbare plaatsen, etc. De bedoeling is de patiënt in een ‘beschermde, gecontroleerde’ omgeving te laten omgaan met de angst.

VR Medics wil graag in hun eerste jaar 250 VR-brillen plaatsen en mikt op 460 exemplaren volgend jaar. Daarnaast wil het wereldwijd een rol spelen als content-aanbieder.

Gerelateerd: HP lanceert zakelijke hoge resolutie Reverb VR-headset

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home