AWS maakt Alexa beschikbaar voor IoT-toestellen

AWS maakt zijn Alexa Voice Service beschikbaar voor hardwarefabrikanten die deze in hun Internet of Things-apparaten willen inbouwen. Zij kunnen voortaan Alexa built-in-apparaten maken chips met een zeer laag vermogen en maar 1 MB RAM.

Tot nu toe waren de systeemvereisten voor Alexa Voice Service-integratie minimaal 100 MB RAM en een ARM Cortex A-klasse processor. Dat is nu dus verlaagd naar slechts 1 MB en een goedkopere Cortex-M-processor. De IoT-gerelateerde update is bedoeld om eenvoudiger aan de slag te gaan met de IoT-services van AWS. Dat geldt zeker voor organisaties die een groot aantal apparaten willen uitrollen, aldus Techcrunch.

Cloud

Hierdoor wordt de kans groter dat nog meer gloeilampen, lichtschakelaars en andere eenvoudige, eenmalige apparaten worden voorzien van de Alexa-functionaliteit. Complexe spraakherkenningsmodellen en decision engines vragen uiteraard hogere specificaties, wat betekent dat taken als media afspelen en audiodecodering vanuit de cloud geregeld worden. Om de Alexa-functionaliteit te starten, is alleen het detecteren van het wek-woord nodig.

“We brengen nu het grootse deel van dit alles naar de cloud. Het apparaat kan dus ultra dom zijn. Het enige dat het nog moet doen, is woorddetectie. Dat moet nog steeds op het apparaat worden afgedekt”, zegt Dirk Didascalou, vice-president IoT bij AWS.

IoT Greengrass

Verder kondigde AWS ook IoT Greengrass aan. Het belangrijkste platform van AWS voor de uitbreidening naar edge apparatuur biedt voortaan ondersteuning voor Docker-containers. Het idee achter Greengrass was ooit om ontwikkelaars er Lambda-functies voor te laten schrijven. Alleen bleken veel bedrijven ook legacy- en applicaties van derden naar Greengrass-apparaten te willen brengen, ook in talen die momenteel nog niet door Greengrass worden ondersteund. Het is nu mogelijk om elke container uit de Docker Hub of een ander Docker-containerregister naar Greengrass te brengen.

Stream Manager

Bovendien is Greengrass voorzien van een nieuwe functie genaamd Stream Manager. Ontwikkelaars moesten tot nu toe hun eigen oplossingen voor het beheer van datastromen van edge-apparaten samenvoegen met behulp van Lambda-functies. Stream Manager maakt het mogelijk om niet telkens opnieuw het wiel uit te vinden, wanneer ze een nieuwe oplossing voor verbindingsbeheer en beleid voor gegevensbewaring willen bouwen. De functie is vooraf geïntegreerd met AWS Kinesis en IoT Analytics.

Fleet provisioning

AWS IoT Greengrass is verder voorzien van fleet provisioning. Deze functie maakt het eenvoudiger voor bedrijven om snel veel nieuwe apparaten automatisch in te stellen. Dat geldt ook voor veilige tunneling voor AWS IoT Device Management, waardoor het voor ontwikkelaars gemakkelijker is om op afstand toegang te krijgen tot een apparaat en een probleem op te lossen. Verder beschikt AWS IoT Core voortaan over configureerbare eindpunten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home