Arm stelt beursgang uit wegens economische crisis

Arm

Arm zal nog niet naar de beurs stappen in het voorjaar van 2023. De chipbouwer wacht nog even af op een gunstiger economisch klimaat.

Wie aandelen van Arm Holdings op de kop wil tikken, zal daar nog even geduld voor moeten hebben. De Britse chipbouwer heeft laten weten dat het nog niet in het eerste kwartaal van 2023 naar de beurs zal trekken. Daarmee bevestigt het de hints die het Japanse moederbedrijf SoftBank al eerder had gegeven.

Ongunstig economisch klimaat

Uitstel is geen afstel, verzekert Arm aan The Register. Maar het huidige economische klimaat is te ongunstig om naar de beurs te stappen, vertelt een woordvoerder van de chipbouwer. De beursgang wordt daarom voor onbepaalde duur uitgesteld, al blijft het wel de bedoeling die nog in 2023 te laten doorgaan.

Ook los van de timing hangen er nog heel wat vraagtekens boven de beursgang van Arm. Zo is het nog  niet zeker waar die zal gebeuren. De Britse overheid hoopt Arm te overtuigen om naar de beurs van Londen te trekken, terwijl moederbedrijf SoftBank lonkt naar Wall Street. Ook probeert het Japanse conglomeraat de waarde van Arm nog op te trekken naar zestig miljard dollar.

Overnamesoap

De beursgang moet het einde betekenen van een lange saga met veel dramatische plotwendingen rond de toekomst van Arm. Nvidia gooide in februari de handdoek definitief in de ring en schrapte de overnameplannen. De overname stuitte op veel tegenstand van concurrenten en beleidsmakers omdat Nvidia met Arm te veel macht zou krijgen in de chipindustrie.

Na het afhaken van Nvidia waagde Qualcomm, een belangrijke afnemer van Arm-technologie, nog een poging en even werd zelfs Samsung gelinkt aan Arm, maar dat doofde allemaal even snel weer uit. SoftBank leurt al lang met Arm en een publieke beursgang moet de deur open zetten voor nieuwe investeerders.

Al zou het Japanse bedrijf het hoederecht over zijn Britse adoptiedochter nog niet helemaal willen afstaan. SoftBank CEO Masayoshi Son liet onlangs optekenen dat hij zich ‘volledig wil toewijden aan de groei van Arm’.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home