Sterke vraag dwingt Arm om order voor beursgang vroeger te sluiten

Donderdag trekt Arm naar Wall Street voor de grootste beursgang van het jaar. Door de hoge interesse van beleggers overweegt Arm om de intekenprijs op te trekken.

Update 12/09 8u: De sterke vraag dwingt Arm om het orderboek voor de IPO vroegtijdig te sluiten. Normaal zou dat morgen pas gebeuren, maar volgens FT is dat nu al gebeurd volgens bronnen dichtbij de beursgang. Of de prijsvork wordt aangepast, is voorlopig nog koffiedik kijken.


Origineel 11/09 12u: In een belangrijke ronde van vergaderingen met investeerders overweegt Arm om de intekenprijs hoger te leggen dan de huidige prijsvork van 47 à 51 dollar per aandeel. Aan de huidige vork zou Arm maximaal een waardering van 54,5 miljard dollar krijgen. Bloomberg meldt nu dat de prijsvork hoger kan liggen bij de IPO komende donderdag.

Volgens bronnen dicht bij het project hebben al zes keer zoveel kopers zich aangemeld. Er wordt op dit ogenblik nog gedelibereerd, finale beslissingen werden nog niet genomen volgens Bloomberg.

Het is een traditie dat organisaties bij een IPO een positief momentum willen opbouwen om een maximale interesse te wekken bij de lancering. Het zou ook SoftBank goed uitkomen, eigenaar van Arm, dat eerder had verwacht om Arm op 60 tot zelfs 70 miljard dollar de waarderen.

Aandeel SoftBank klimt

De finale prijs wordt op woensdag bekend gemaakt, een dag voor de IPO. Arm wenst geen commentaar te geven op de situatie. SoftBank zelf spint garen rond de IPO-hype. Deze ochtend klim het aandeel met 2,6 procent. Sinds begin dit jaar is het aandeel met 15 procent gestegen.

De beursgang van Arm zou het bedrijf maximaal 4,87 miljard dollar extra cash geven. In totaal worden er 95,5 miljoen aandelen beschikbaar gesteld om te verhandelen komende donderdag op Wall Street.

Arm geniet alvast de steun van grote organisaties zoals Apple, AMD, Nvidia en Samsung. Met de huidige AI-hype hoopt Arm om mee te genieten van de monsterwinsten die voornamelijk Nvidia boekt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home