Apple pleit voor uitzonderingen op Europese regels

Apple

De Europese Digital Markets Act blijft beroeren. Apple heeft nu zoals verwacht gepleit voor enkele uitzonderingen wat betreft zijn diensten.

Als één van de huidige gatekeepers gelden er voor Apple binnen de EU strenge regels onder de Digital Markets Act. Het bedrijf pleit nu voor enkele uitzonderingen wat betreft zijn diensten. Dat is niet onverwacht, het is niet de eerste keer dat Apple en de DMA zo samen in het nieuws komen.

Geen complete medewerking

De regels gelden voor wat de EU kerndiensten noemt. Voor Apple zijn dat er 22, waaronder de Apple Store en iMessage. In het geval van dat laatste is er al een onderzoek om te zien of die functie onder de DMA valt.

Het zijn die twee waarvoor Apple nu officieel pleit om ze niet mee te rekenen in zijn rol als gatekeeper. Het bedrijf zou ook van mening zijn dat het geen markplaatsen van derde partijen op zijn iOS moet toelaten.

lees ook

Google viseert Apple’s iMessage

De Digital Markets Act gaat in zijn volledigheid vanaf maart volgend jaar in voege. Apple gaat tegen dan sowieso in het gareel moeten lopen. Het bedrijf gaf al wel aan dat het aanpassingen aan de App Store gaat maken. Enkele maanden is zowel in technologie als in justitie soms een eeuwigheid, het laatste over de gatekeepers en hun rol is tegen dan ongetwijfeld nog niet gezegd en geschreven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home