Apple-patent toont mixed reality-headset dat gezichtsuitdrukkingen registreert

apple patent

Apple heeft een patentaanvraag ingediend voor een nieuwe mixed reality (MR)-headset. De belangrijkste innovaties zijn bediening met je handen zonder nood aan een controller en registratie van gezichtsuitdrukkingen. De aanvraag werd in maart 2019 ingediend en eerder deze maand gepubliceerd.

Het is een publiek geheim dat Apple aan een mixed reality-headset  (of augmented reality (AR)-variant) werkt. De techgigant is op zoek naar de ‘next best thing’ en analyseert vandaag of een MR-headset daar onderdeel van uitmaakt.

MR betekent dat je een VR-bril op je neus krijgt, maar door middel van camera’s aan de voorkant van de bril je omgeving wordt weergegeven in de VR-bril. Op die manier kan je eenvoudig extra elementen als ‘hologrammen’ toevoegen aan de echte wereld over het hele beeld. Microsofts Hololens 2 doet iets gelijkaardig maar sluit je niet af van de wereld met zijn augmented reality-headset.

Wel of niet?

Het patent toont diverse componenten in de bril waaronder eye-trackers, camera’s vooraan en sensoren die de omgeving kunnen scannen. Die zouden in tandem moeten werken om een virtueel beeld van de echte wereld te tonen.

De aanvraag toont ook extra applicaties dat de bril potentieel zou kunnen doen. Zo kan het je wenkbrauwen, onderkaak en hoofdpose analyseren om een gezichtsuitdrukking te visualiseren. De bril heeft tevens geen controllers nodig om de VR-wereld te bedienen. Slimme camera’s onderaan registeren elke hand- en vingerbeweging.

Gezichtsuitdrukkingen registeren voor VR-toepassingen is iets waar vandaag ook Oculus aan werkt. Moederbedrijf Facebook ziet hierin veel potentieel binnen sociale media met virtuele avatars. De link met Apples eigen Animoji en Memoji avatars is snel gemaakt.

Patentaanvragen moeten we echter altijd met een grondige korrel zout nemen. Twee weken geleden rapporteerde Digitimes nog dat Apple niet meer actief werkt aan een MR-headset of AR-variant. Het spreekt voor zich dat Apple rond dit type experimenten geen commentaar geeft.

 

Gerelateerd: Apple en Intel in vergevorderd gesprek voor overname 5G-modembusiness

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home