Apple moet 300 miljoen dollar betalen na patentinbreuk

apple

Optis Wireless Technology krijgt gelijk in een patentrechtszaak tegen Apple. Apple zou Optis-technologie gebruiken in de iPhone, iPad en iWatch. Het bedrijf moet nu 300 miljoen dollar schadevergoeding betalen.

Apple zou de technologie van Optis Wireless Technology gebruiken in zijn iPhones, iPads en iWatches, zonder hier een patent op te hebben. Een rechter besliste daarom dit weekend om het bedrijf een schadevergoeding van 300 miljoen dollar te laten betalen.

Vorig jaar al liep de rechtszaak tegen Apple en besliste een jury dat Apple 506 miljoen dollar moest neertellen. Een rechter vroeg echter een nieuw onderzoek aan, gezien de jury in kwestie geen recht had om te beslissen over de FRAND-voorwaarden van de boete. FRAND staat hierbij voor fair, redelijk en niet discriminerend.

Patentlicentiebedrijf

De vijf patenten waar het in de rechtszaak over gaat, behoorden eerst toe aan LG, Panasonic en Samsung. Later werden ze verkregen door Optis Wireless Technology. Een woordvoerder van Apple geeft aan dat het bedrijf teleurgesteld is door het verdict en plannen heeft om in beroep te gaan. Volgens Apple biedt Optis zelf geen producten aan en maakt het bedrijf een sport van rechtszaken rond patenten. Apple zal zich blijven verdedigen tegen de onredelijke schadevergoedingen die Optis claimt.

We schreven eerder al over andere patentrechtszaken lopende tegen Apple, denk maar aan die van PMC en Caltech. Ook Huawei wilde voordien 5G-royalties innen bij Apple.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home