Apple moet 308,5 miljoen dollar betalen na patentinbreuk

Apple

Personalized Media Communications (PMC) krijgt gelijk nadat het een rechtszaak spande tegen Apple in 2015.

Een federale jury in de Amerikaanse staat Texas heeft Apple schuldig bevonden aan de inbreuk van een technologie-patent rond het beheer van digitale rechten. Apple moet nu volgens Bloomberg PMC 308,5 miljoen dollar betalen nadat die laatste in 2015 Apple voor de rechter daagde. Oorzaak van de aanklacht is de verdeling van versleutelde content van iTunes, Apple Music en de App Store.

PMC is een patentlicentiebedrijf dat van rechtszaken rond patenten een sport maakt. Volgens het bedrijf heeft Apple zeven patenten geschonden. Apple heeft zijn case succesvol verdedigd op de Patent Trial en de Appeal Board, maar de rechtbank draaide de beslissing om met een rechtszaak tot gevolg.

Apple geeft geen commentaar op het verdict maar laat in een statement weten dat het in beroep gaat. “Cases als deze, gebracht door bedrijven die geen producten maken of verkopen, fnuiken innovatie en beschadigen uiteindelijk de consumenten.”

PMC richt zijn pijlen niet enkel op Apple. Er lopen ook rechtszaken tegen onder andere Netflix, Google en Amazon volgens Reuters.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home