Amerikaans congres blokkeert nieuwe aankoop van militaire HoloLens

HoloLens US Army

In plaats van een groot aankoopbudget kiest de Amerikaanse overheid voor een subsidie van 40 miljoen dollar waarmee Microsoft fouten uit de eerste versie van de HoloLens moet halen.

De eerste versie van de HoloLens voor militaire doeleinden gaf de Amerikaanse soldaten letterlijk hoofdpijn. 70 soldaten testten de AR-brillen uit gedurende opdrachten van 72 uur. Liefst 80 procent van de soldaten klaagde al na drie uur over hoofdpijn, misselijkheid en oogproblemen. Een fiasco voor de producent Microsoft was een feit. Want in april 2021 had het Amerikaanse leger 120.000 van de AR-brillen besteld, goed voor een monstercontract van bijna 22 miljard dollar.

lees ook

Amerikaans leger dreigt 22 miljard dollar te verspillen aan Microsoft Hololens

Investeringsbudget

In plaats van de aankoop van de AR-brillen gaat de voorkeur van de Amerikaanse overheid uit naar bijkomend onderzoek. Microsoft krijgt daarvoor, volgens persbureau Bloomberg, 40 miljoen dollar om de fouten uit de testfase weg te werken. Eerder had het congres al ingestemd met een toelage van 125 miljoen dollar voor het ontwerp van een nieuwe, en dus verbeterde, versie van de HoloLens. Eerder had het Amerikaans leger 400 miljoen euro uitgetrokken voor de aankoop van 6.900 AR-brillen maar dat geld is geblokkeerd, net als de bestelling uiteraard.

lees ook

De ge(s)laagde wereld van Augmented Reality

Door de extra bijdrage van de Amerikaanse overheid krijgt Microsoft meer middelen voor de verdere ontwikkeling van de HoloLens. Voor de techgigant het monstercontract met het Amerikaanse leger afsloot, positioneerde Microsoft de HoloLens voor bedrijfsproductie, training en industriële doeleinden. Microsoft liet uitschijnen dat er ook een consumentenversie zou komen, maar daarrond is het al een tijdje muisstil. Volgens Bloomberg heeft dat ook te maken de weinig coherente strategie van het bedrijf over de headset.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home