Amazon Bedrock verwelkomt Anthropic’s Claude 3-familie 

Amazon Bedrock breidt zijn modelselectie uit met de Claude 3-familie van Anthropic.

Anthropic’s maakte bekend dat het zijn Claude 3-modellen beschikbaar zal stellen op Amazon Bedrock. Claude 3 Sonnet en Haiku zijn al toegankelijk op Bedrock, maar vanaf nu zal ook Claude 3 Opus algemeen beschikbaar worden voor AWS-klanten. Generatieve AI-toepassingen kunnen door klanten sneller getest, gebouwd en geïmplementeerd worden in hun organisatie met een ruime keuze aan generatieve AI-modellen. 

Ruime modelkeuze

Amazon Bedrock is de eerste beheerde service die alle Claud 3-modellen algemeen beschikbaar stelt. Het bedrijf breidt hiermee zijn aanbod uit dat het volgende al omvat: AI21 Labs, Anthropic, Cohere, Meta, Stability AI, Amazon en Mistral AI. Door er meer modellen aan toe te voegen, hebben gebruikers meer keuze waardoor ze generatieve AI beter kunnen toepassen.  

lees ook

AWS schrijft nieuwe miljardencheque over naar Anthropic

AWS pompte de afgelopen periode al heel wat centen richting Anthropic. De bedrijven hebben nu een soort langetermijnverbintenis waarbij Anthropic’s modellen toegankelijk zijn voor alle AWS-klanten. Anthropic’s Claude 3-familie bestaand uit Opus, Sonnet en Haiku lijkt goed op weg om een waardig alternatief te bieden voor ChatGPT. De laatste toevoeging aan de familie werd volgens enkele benchmarks van Anthropic als de snelste bestempeld.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home