Cegeka introduceert een Continuous Security Advisory Framework (CSAF) om bedrijven te ondersteunen bij het ontwikkelen van een toekomstbestendige security-roadmap,
Cegeka richt zich met CSAF op het verbeteren van de cyberweerbaarheid van organisaties. Fabrice Wynants, Global Director Cybersecurity & Networking bij Cegeka, benadrukt de noodzaak van cybersecurity in een steeds complexer landschap en wijst op de nieuwe regelgeving zoals NIS2.
Deze regelgeving vraagt om een hogere cybermaturiteit en -weerbaarheid van bedrijven. CSAF helpt organisaties bij het in kaart brengen van hun aanvalsoppervlak en het prioriteren van cyberrisico’s. Zo kunnen bedrijven proactief en continu optreden tegen bedreigingen en voldoen aan NIS2.
Van cybersecurity naar cyber resilience
Cegeka wil de focus verschuiven van ‘cybersecurity’ naar ‘cyber resilience’. Dit houdt in dat security niet alleen een technische uitdaging is, maar ook een impact heeft op de bedrijfsvoering. Bedrijven erkennen steeds meer het belang van cyberweerbaarheid, mede door de toenemende dreigingen en regelgeving.
CSAF biedt een modulair en schaalbaar framework dat organisaties in staat stelt om modules en diensten af te stemmen op hun specifieke behoeften. Het begint met basismaatregelen zoals security maturiteit en strategie, en kan worden uitgebreid met modules zoals threat assessment en incident readiness.
Continu proces van verbetering
Bart Van den Branden, Product Manager CSAF bij Cegeka, benadrukt dat CSAF geen eenmalige check-up is, maar een dynamisch framework dat continu aanpassingen en verbeteringen mogelijk maakt. Dit komt door het evoluerende dreigingslandschap en de steeds slimmer wordende aanvallers. CSAF fungeert als een ‘CISO Office-as-a-Service’, waarbij bedrijven flexibel worden ondersteund door experts die de juiste competenties bieden.
CSAF wordt geïntegreerd met het Security Observability Dashboard binnen Horizon, Cegeka’s digitale customer engagement platform. Dit geeft bedrijven inzicht in hun volledige IT-landschap, inclusief hun securitystatus. Door deze integratie krijgen bedrijven een intuïtieve en meetbare manier om stappen te zetten richting een betere cyberweerbaarheid.