Een PDF bewerken in Microsoft Word

email pdf

Een PDF bewerken kan soms een gepruts lijken, zeker wanneer je de op het eerste zicht broodnodige programma’s niet hebt. Er is echter een vrij eenvoudige weg om dat via Microsoft Word te doen.

PDF is een makkelijk formaat om door te sturen en te lezen. Eens dat op je toestel staat is het meestal de bedoeling dat je een afgewerkt document hebt. In feite is een PDF de digitale versie van een afgeprint document. Dus waarom zou je dan iets moeten veranderen? Het kan bijvoorbeeld een makkelijke manier zijn om zo’n document in te vullen en weer op te slagen. Het kan ook handig zijn om een stuk (tekst) eruit te kopiëren en toe te voegen aan een ander document.

Dus wat als je toch iets aan een PDF wil of moet veranderen en je beschikt niet over Adobe of een gelijkaardige tool? Ideaal krijg je het bestand te pakken vóór het een PDF werd, maar dat is ook niet altijd meteen te regelen. Gelukkig is er een vrij eenvoudige manier om toch aan de slag te gaan. Meestal kan je dit gewoon via Microsoft Word bewerken. Wij leggen je snel even uit hoe.

 • Stap 1 – Het bestand in kwestie

  Er zijn twee manieren om te beginnen.

  Je kan gewoon naar het bestand zelf gaan en dat aanklikken met de rechtse knop van je muis of touchpad. Kies Openen met en klik op Word (als dat al een optie is) of  Kies een andere app en zoek Word om aan te klikken.

  De tweede manier is om Word meteen te openen en vervolgens ‘Bestand’ aan te klikken. Ga naar Openen en klik daarin Bladeren aan, beiden met het icoontje van de opengeslagen map. Let op dat je de juiste bestandsvorm instelt. Zoek vervolgens het juiste bestand of ga naar de map waar het zich bevindt, selecteer en open (of doe beiden met een snelle dubbelklik).

   

   

 • Stap 2 – Klaarzetten

  Hoe je er ook aan begint, in beide gevallen gaat het systeem je er wel op wijzen dat je een PDF naar Word gaat converteren, wat de lay-out en eventuele grafische elementen kan beïnvloeden. Klik gewoon op ‘Ok’ om verder te gaan. Wanneer je niet aanduidt dat je deze notificatie niet meer hoeft te zien, krijg je die nog een keer wanneer je bewerken inschakelt.

  Neem je liever geen risico, kopieer het bestand eerst voor je begint. Op die manier kan je zonder zorgen in de kopie werken.

 • Stap 3 – Bewerken en opslaan

  Nu kan je aan de slag. Zoals vermeld, is het mogelijk dat je bestand in Word niet helemaal overeen komt met het origineel. Hoe complexer de PDF, hoe groter die kans. In principe kan nu wel gewoon zaken typen, afbeeldingen of grafieken toevoegen; de dingen die je normaal in een Word-document doet.

  Wanneer je klaar bent wil je hier natuurlijk opnieuw een PDF van maken, vermoeden we. Daarvoor ga je opnieuw naar Bestand, klik je Opslaan als aan en selecteer je rechtsboven het correcte type. Je kan dan meteen ook de locatie kiezen waar je je bestand zet en eventueel de naam veranderen.

  Als je effectief in een kopie werkt en je bent nog niet zeker van je aanpassingen, kan je hier ook gewoon voor Word kiezen en dit later zo makkelijker weer oppikken.

lees ook

Adobe dicht kritiek lek in PDF-lezer

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home