Huawei Mate 20 Pro testpanel: 5 bedrijven geven hun verdict

Huawei Mate 20 Pro

AXS Guard / Able


D. Verbruggen

Bio: Nieuwsgierig naar nieuwe technologieën en gepassioneerd door de mogelijkheden die internet biedt volg ik de ontwikkelingen in deze sectoren met plezier van nabij. Als Sales & Marketing Director bij AXS GUARD, een Belgische all-in-one internet security service voor de KMO, zit ik er dan ook al ruim 25 jaar middenin. Daarnaast ben ik fotograaf en op Instagram heb ik momenteel een #365project (één foto per dag) dat voornamelijk focust op straatfotografie (waarvan de meeste foto’s ook met smartphone werden gemaakt).


Wat een fantastisch apparaat is me dit. Ik ben een OnePlus-gebruiker van het eerste uur en gebruikte hiervoor de OnePlus 5. Dan is de Huawei Mate 20 Pro wel een klasse beter. Ik heb er de afgelopen vier weken goed van genoten.

Ik ben dagelijks bezig met fotografie en heb ook een eigen Instagram rond straatfotografie, waarbij ik enkel een smartphone gebruik. Dit toestel is daar uitstekend voor geschikt. Ik ben geen fan van voorinstellingen en filters en bewerk liever achteraf met tools zoals Snapseed en VSCO. Beide apps draaien er super op. Ik moet veel minder bewerkingen doen omdat de standaardkwaliteit al hoger ligt.

Pro-modus camera

De pro-modus, waarmee je alles manueel kan aanpassen, kan ik wel appreciëren. Ook de nachtmodus is een eye-opener. Het is even wennen om het toestel een paar seconden stil te houden, maar het resultaat is indrukwekkend. Enkel wanneer er beweging is, kan je beter in de pro-modus duiken en een snellere sluitertijd kiezen.

 

“De achterkant voelt wel heel glad aan waardoor ik voor de testperiode een hoesje heb gekocht.”

 

Op vlak van batterijduur scoort de Huawei Mate 20 Pro ongeveer even goed als de OnePlus 5. Ik kan er gemakkelijk twee dagen intensief op werken. Ik gebruik het dagelijks met Office 365 voor mijn Outlook, tussendoor pdf’s checken, Word-documenten bewerken, enzovoort. En mocht ik toch ineens power te kort komen, laadt het toestel bliksemsnel op. In amper een uur is hij al 100 procent geladen.

De kleuren op het grote scherm zien er geweldig uit, heel helder. Ik kreeg er maar niet genoeg van. De achterkant voelt wel heel glad aan waardoor ik voor de testperiode een hoesje heb gekocht.

De Huawei EMUI-interface vind ik aangenaam werken, maar het stoort me dat ik bij de installatie een apart EMUI-profiel moest aanmaken (dit kan je desgewenst overslaan, red.). Je kan transparant aangeven wat je graag wel en niet wil delen, maar waarom opnieuw een apart profiel? Ik gebruik al jaren mijn Gmail om in Android en de Play Store in te loggen, dat lijkt me genoeg.

Wispelturige wifi

Het enige echte minpunt zit hem voor mij in de wifi-verbinding. Ondanks dat het toestel aangeeft dat de connectie is gelukt, heb ik dikwijls geen internet. De vliegtuigstand kort in- en uitschakelen lost het probleem op, maar het blijft wel een vreemd probleem.

 

“Om het toestel te vergrendelen en ontgrendelen heb ik altijd de camera vooraan gebruikt.”

 

Om het toestel te vergrendelen en ontgrendelen heb ik altijd de camera vooraan gebruikt. Die werkt heel goed, soms zelfs té goed! Eén keer legde ik mijn telefoon neer op de vergadertafel en moest ik nog snel iets op mijn bureau halen. Toen ik terugkwam, bleek dat mijn gezicht bij het neerleggen het toestel had ontgrendeld. Voortaan leg ik hem omgedraaid op tafel tijdens een vergadering. De vingerafdruksensor werkt niet goed bij mij. Ik heb twee vingers geregistreerd maar ik moet meermaals proberen en soms werkt het gewoon helemaal niet.

Tijdens de vier weken heeft het toestel wel twee keer random een herstart gedaan. Ik merkte dat aan mijn smartwatch die ineens meldde dat de bluetoothverbinding was weggevallen. Verder voelt het toestel bliksemsnel aan.

Er valt heel weinig op te merken aan de Huawei Mate 20 Pro. Het is een uitstekend toestel dat uitstekend presteert, prachtige foto’s neemt en een mooi groot scherm heeft.

Score: 8 / 10

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home