Huawei Mate 20 Pro testpanel: 5 bedrijven geven hun verdict

Huawei Mate 20 Pro

UPS SCS (Belgium)


W. Baetens Bio: Prille veertiger. Video of audio streamen (Netflix of NAS), bank-apps, foto’s, films, cloud, e-mail, netwerken,… (maar géén Facebook!). Ik doe het allemaal met m’n smartphone. Mijn smartphone is dan ook mijn beste vriend. Ik wil kwaliteit, maar wil er geen 500+ euro aan uitgeven. 
Ik mocht mijn OnePlus 3 inruilen voor de Huawei Mate 20 Pro gedurende vier weken. Misschien ben ik te nuchter, maar ik had een grotere stap voorwaarts verwacht. Behalve de fantastische camera en bijhorende camera-app ben ik niet echt overdonderd van de rest.

Fantastisch scherm

Wat onmiddellijk opvalt, is dat de software heel bijzonder is. De EMUI Android-schil verbergt standaard de app-drawer en toont het menu zoals een iPhone dat doet op zijn startscherm. Gelukkig kan je dat aanpassen, maar pas na drie weken en een tip van iemand vond ik deze goed verborgen optie. Het scherm is fantastisch, maar de schermkromming over de rand heeft mij wel parten gespeeld. Ik kon namelijk soms niet scrollen met mijn vinger omdat de binnenkant van mijn duim de pagina tegenhield. Met een hoes kan je dit probleem oplossen. Ineens twee vliegen in één klap, want de glazen achterkant is behoorlijk glad. Daarnaast gebruik ik zelf een specifieke app als wekker, Timely, en gek genoeg werkt die niet goed op de Huawei Mate 20 Pro. Ook van de vingerafdruksensor onder het scherm ben ik niet heel gek. Het is een straffe innovatie, maar ze werkt niet heel goed. Soms moet ik harder drukken, dan weer minder hard. Gelukkig is er de heel accurate sensor vooraan voor gezichtsherkenning. Enkel in bijvoorbeeld een bank-app is die vingerafdruk verplicht.

Batterijduur

De batterij is bijzonder goed. Ik haal zonder problemen het einde van de dag met 30 tot 40 procent overschot. Ook het opladen gebeurt bliksemsnel. Verder kan ik op vlak van prestaties en snelheid weinig opmerken. Enkel de kwaliteit bij het bellen mocht voor mij iets beter.  

“De Huawei Mate 20 Pro is een degelijk toestel, maar ik werd niet weggeblazen.”

  Ik wil nog graag de nachtmodus toelichten in de camera-app. Die geeft bijzonder knappe resultaten en ben ik ook regelmatig speciaal gaan testen. Je moet het toestel wel een viertal seconden stil houden, maar het resultaat is fantastisch. De Huawei Mate 20 Pro is een degelijk toestel, maar ik werd niet weggeblazen. Bovendien is 1.000 euro wel heel veel voor een smartphone. Ik leef daarvoor te zuinig en geef vandaag liever minder uit aan een ‘oudere’ OnePlus 6.

Score: 8 / 10

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home