Video: het gevecht om encryptie en de bijhorende encryptiesleutels

Sinds de Apple-FBI-case in 2016 waar de FBI de encryptiesleutels eiste van Apple om een iPhone te kraken, is encryptie een gevoelig thema. Overheden willen overal een achterdeur in bouwen, maar dat betekent dat end-to-end encryptie geen waarde meer heeft. Wat moet er met de encryptiesleutels gebeuren?

Overal heerst er oneensheid wat betreft encryptie. Eind vorig jaar was er het gevecht tussen de Europese Unie en UK met de nakende Brexit. Europa is een voortrekker van end-to-end encryptie, terwijl de UK fel tegen is. De CIA en andere overheidsinstanties zetten steeds meer druk op technologiebedrijven om hun sleutels vrij te geven.

Anonimiteit is een recht, iets wat Eddy Willems als Security Expert nauw aan het hart zit. “Ik hoop dat het gezonde verstand prevaleert in de discussies rond het afschaffen van encryptie en VPN. Politie- en overheidsdiensten hebben voldoende andere middelen tot hun beschikking om criminelen en terroristen op te sporen.”

Op Infosecurity gingen we dieper in op de ‘Crypto Wars’ met Bart Preneel, Verantwoordelijke ESAT – COSIC, Computerbeveiliging en Industriële Cryptografie aan de KU Leuven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home