Apple experimenteert met opvouwbare iPhones 

apple

Apple werkt momenteel aan concepten voor opvouwbare iPhones. Indien de prototypes aan de hoge normen voldoen, wordt verwacht dat ze in 2026 op de markt zullen verschijnen.  

Midden vorig jaar kondigde Apple de lancering aan van de Apple Vision Pro, zijn eerste VR-bril uitgerust van camera’s met een hoge resolutie die een AR-ervaring mogelijk maken. Hoewel alle aandacht de laatste tijd ging naar deze langverwachte VR-bril, blijkt Apple in de achtergrond met zijn volgende project bezig te zijn: opvouwbare iPhones. De huidige prototypes lijken sterk op de Galaxy Z Flip van Samsung vanwege het clamshell-design. Er wordt gespeculeerd dat de vouwbare iPhone in 2026 op de markt zal komen, indien de prototypes aan de hoge normen voldoen.  

Prototype-fase

Uit een rapport van The Information blijkt dat Apple momenteel werkt aan concepten voor opvouwbare iPhones. Hiermee treedt het merk in de voetsporen van Samsung, die op gebied van opvouwbare smartphones al heel wat stappen verder staat. Volgens het rapport zouden de opvouwbare iPhone-prototypes in clamshell-stijl gemaakt zijn, die elk horizontaal gevouwen kunnen worden. Apple zou ook gewerkt hebben aan vouwbare concepten met het display langs de buitenkant, maar de ingenieurs van Apple slaagden er niet in om iets te maken dat breukbestendig was. 

lees ook

Samsung toont Flip-smartphone met 360°-vouwcurve

De prototypes van Apple zouden niet dikker zijn dan de huidige iPhones, wat een moeilijke opdracht is gezien het batterijformaat en de beeldschermcomponenten. Indien Apple succesvolle prototypes kan neerzetten, wordt er verwacht dat de vouwbare iPhones in 2026 op de markt zullen verschijnen. 

De kostprijs van dergelijke vouwbare smartphones is vanwege het moeilijke design dan ook navenant. Als je weet dat de vouwbare apparaten van Samsung rond de 1.000 euro slingeren en ver daarboven, zal dit voor Apple ook in diezelfde trend (of meer) liggen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home