[adv] Hoe MDR de cyberbeveiliging van kmo’s kan verbeteren 

[Advertorial] Uit het SMB Digital Security Sentiment Report van 2022 blijkt dat de meerderheid van kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) zich gevoeliger acht voor cyberaanvallen dan grotere ondernemingen. Kmo’s uiten hun bezorgdheid over de mogelijke gevolgen van dergelijke aanvallen, waarbij ze de nadruk leggen op gegevensverlies, financiële gevolgen en een afname van het vertrouwen van klanten. Opvallend is dat, ondanks deze zorgen, hun investeringen in cyberbeveiliging nog niet zijn afgestemd op de veranderende dynamiek van hun operationele modellen. 

De voortdurende invoering van cloud computing, de nog steeds opkomende hybride werkplek en de toegenomen complexiteit van de digitale toeleveringsketen hebben allemaal geleid tot een stijging van het aantal datalekken. Hierdoor neemt de behoefte aan verbeterde cyberbeveiligingsmaatregelen toe. Een puur reactieve aanpak is echter niet genoeg; er zijn ook preventieve maatregelen nodig omdat cybercriminelen steeds geraffineerder zijn geworden in het vinden van manieren om binnen te dringen in bedrijfsnetwerken. Hier kunnen traditionele beveiligingsmaatregelen tekortschieten, wat de dringende behoefte aan geavanceerde oplossingen op maat van de specifieke eisen van bedrijven onderstreept. Een van deze oplossingen wint aan belang en is Managed Detection and Response (MDR)

MDR als betrouwbare partner voor kmo’s

Zoals vermeld in het nieuwste rapport van Gartner zal “de groei van MDR aanhouden naarmate klanten van alle groottes het vermogen van providers om effectief beheerde dreigingsverstoring en -omvatting te leveren omarmen. Een toenemend aantal MDR-klanten van elke omvang eist dat providers op afstand maatregelen kunnen nemen om een bedreiging actief te beperken of te onderbreken. Responsacties van de provider en niet alleen eenvoudige waarschuwingscommunicatie helpen klanten bij hun gebrek aan beveiligingspersoneel en -expertise. Factoren zoals vertrouwen, geografie en de beveiligingsvolwassenheid van de gebruikende organisatie beïnvloeden de adoptie van provider-geleide of geleide responsactiviteiten.” 

MDR biedt een gunstige oplossing voor kmo’s door het beheer van Extended Detection and Response (XDR) uit te besteden aan cyberbeveiligingsproviders. Hieronder belichten we de belangrijkste behoeften van kmo’s op het gebied van dreigingsdetectie en -respons en hoe MDR-diensten hierop inspelen.

1. Toegang tot aanvullende beveiligingsexpertise

MDR fungeert als een brug en helpt je om hiaten in je beveiligingscapaciteit op te vullen door toegang te bieden tot toonaangevende cyberbeveiligingsprofessionals. Zorg ervoor dat uw MDR-partner ondersteuning biedt in de lokale taal met een wereldwijde aanwezigheid. Bereik bescherming van topniveau zonder interne beveiligingsexperts nodig te hebben, of verwijder knelpunten in uw beveiligingsteam die een efficiënte detectie en reactie in de weg kunnen staan. MDR-diensten kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften en omvang van jouw bedrijf, zodat je verzekerd bent van het juiste beschermingsniveau zonder onnodige complexiteit. 

lees ook

Te weinig beveiligingstalent leidt tot meer incidenten

2. Verbeterde detectie- en responsmogelijkheden

MDR gaat verder dan traditionele cyberbeveiligingsmaatregelen en zoekt en identificeert actief potentiële bedreigingen voordat ze schade kunnen aanrichten. Ze zijn op maat gemaakt om inbreuken op de cyberbeveiliging in het complexe domein van hybride werken te detecteren en jouw mogelijkheden om effectief te reageren op evoluerende cyberbedreigingen, zoals ransomware as a service (RaaS), te verbeteren. Kies voor providers met onmiddellijke AI-aangedreven bedreigingsdetectie en -respons, die bekend staan om hoge detectiepercentages, weinig valse positieven en een lichte algehele voetafdruk, zoals gevalideerd door onafhankelijke analistenbeoordelingen en klantbeoordelingen. 

3. Always-on principe

Cyberbedreigingen zijn constant. MDR-services werken 24 uur per dag, bieden continue monitoring en snelle reactie op beveiligingsincidenten, zodat incidenten altijd direct worden aangepakt. De 24/7/365 beveiligingscapaciteiten van experts maken een intern beveiligingsteam overbodig en bewaken de bedreigingsomgeving 24 uur per dag. 

4. Naleving van regelgeving

Als je op zoek bent naar naleving van de regelgeving, kan MDR je helpen bij het bereiken van de belangrijkste cybercontroles die nodig zijn voor verzekerbaarheid, het voldoen aan kritieke onderdelen van cyberbeveiligingsverzekeringsprogramma’s en naleving van de regelgeving en daarmee het verminderen van het risico op boetes en juridische kwesties. 

MDR is niet alleen voor ondernemingen

Ondanks het ontbreken van de uitgebreide middelen van hun grotere tegenhangers, beschikken kleinere bedrijven over vertrouwelijke en waardevolle informatie die bescherming vereist. En niets doen kost meer dan jouw bedrijf beschermen. MDR op maat voor kleinere bedrijven vormt een waardevolle aanvulling op bestaande beveiligings- en IT-maatregelen en verbetert de algehele bescherming en verdediging. Dit stelt organisaties in staat om proactief online bedreigingen te identificeren, tegen te gaan en erop te reageren voordat er potentiële schade ontstaat. Door gebruik te maken van een MDR-service kunnen kleine bedrijven niet alleen hun beveiliging versterken, maar ook de vrijheid krijgen om zich te richten op essentiële aspecten, zoals het uitbreiden van hun bedrijf. 

Bevindingen uit een rapport van afgelopen zomer van Gartner:

  • “De totale MDR mind share steeg 29,14% jaar op jaar met een MDR-adoptiegroei van 67% van 2021 tot 2022. 
  • De groei is het hoogst in het onderwijs en stabiel in de meeste sectoren, met een duidelijke daling in energie en nutsbedrijven. 
  • Mind share neemt toe bij de grootste bedrijven, terwijl de interesse voor adoptie toeneemt bij bedrijven in de private en publieke sector van de meeste groottes. 
  • Executieve kopers hebben een significante toename in betrokkenheid laten zien door interesse in de adoptie, maar de technische functie blijft de dominante persona. 
  • De grootste markt blijft Noord-Amerika met een opmerkelijke afname in interesse voor adoptie in de Latijns-Amerikaanse markt.” 

Deze gegevens suggereren dat er nog steeds een sterke vraag is naar MDR, ongeacht de grootte van het bedrijf en de bedrijfstak. Dit wordt vervolgens benadrukt en bevestigd door het bovengenoemde rapport, dat zegt: “Dit is een trend waarvan we moeten verwachten dat deze zich de komende twee tot vijf jaar zal voortzetten, aangezien de vraag naar MDR-diensten blijft groeien.” 

Het hebben van een MDR-dienst die meer mogelijkheden biedt dan wat een bedrijf zelfstandig kan beheren en die rekening houdt met alle bedrijfsconfiguraties en verticals, is daarom vooral belangrijk voor kmo’s. Dit komt door hun variërende omvang en focus, omdat ze een dienst nodig hebben die een stap verder kan gaan dan conventionele bescherming. 

Over ESET MDR

De MDR-service voor kmo’s is speciaal ontworpen om aan de hierboven beschreven behoeften te voldoen en onmiddellijke voordelen te bieden, vooral voor kmo’s. 

Geleverd via het ESET PROTECT Platform en ESET Inspect, de XDR-component, heeft ESET zijn MDR service ontworpen om snel kwaadaardige activiteiten te onderzoeken en te verstoren om tegenstanders tegen te gaan. Specifiek aangepast aan de complexiteit van hybride werkomgevingen, voert de servicedreigingsonderzoek, monitoring en respons uit, waarbij de implementatie van sterke cyberbeveiligingsmaatregelen wordt gegarandeerd die geschikt zijn voor klanten van verschillende grootte en beveiligingsniveaus. 

Door gebruik te maken van de kennis van beveiligingsprofessionals kan ESET MDR binnen 20 minuten bedreigingen identificeren en tegengaan. ESET gebruikt een eigen antivirussoftware om exclusieve gegevens te verzamelen, vooral uit regio’s waar geavanceerde hackers actief zijn. Als klant kan je ook gebruik maken van de signal hunting library, die vooraf gemaakte gedragspatronen bevat voor een robuuste verdediging tegen bedreigingen. 

De ESET MDR service is beschikbaar als add-on of als stand-alone dienst, verpakt met ESET PROTECT Enterprise en ESET PROTECT Elite. 

Conclusie

Talloze cyberaanvallen blijven gericht op veel kleine organisaties en vormen een aanhoudende bedreiging, ongeacht de grootte van het bedrijf. Ongeïdentificeerde bedreigingen liggen altijd op de loer, klaar om systemen te compromitteren. In de zoektocht naar beveiliging kan elke organisatie, ongeacht de grootte en branche, profiteren van de hulp en mogelijkheden die MDR biedt. 

lees ook

Beveiligingstip: een firewall alleen volstaat niet

MDR ontpopt zich voor jou als een betrouwbare bondgenoot, die je krachtige cyberbeveiligingsoplossingen biedt die traditionele beperkingen overwinnen. De combinatie van geavanceerde technologie, deskundige ondersteuning en een focus op compliance positioneert MDR als een baken van beveiliging in het complexe digitale landschap. Omdat cyberbedreigingen zich blijven ontwikkelen, wordt het omarmen van MDR-diensten niet alleen een keuze, maar een strategische noodzaak voor jouw bedrijf. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home