Eset lanceert beveiligingsoplossing op maat van kleine bedrijven en thuiskantoren

Beveiligingsspecialist Eset lanceert een beveiligingsoplossing gericht op kleine bedrijven. Gebruiksvriendelijkheid staat daarbij centraal.

Eset lanceert de Eset Small Business Securit (ESBS)-oplossing op maat van kleine bedrijven en thuiskantoren. De oplossing moet eenvoudig maar krachtig zijn, voorzien van simpel beheer voor vijf tot maximaal twintig toestellen. Eset richt zich specifiek op niet-IT-specialisten om met ESBS aan de slag te gaan.

Endpoint en meer

ESBS bevat Eset Home: daarmee kunnen kleine organisaties de status van de beveiliging van toestellen in het oog houden. Het portaal is toegankelijk via de cloud. Endpointbescherming zit in de kern van het aanbod. Daar hoort bescherming tegen ransomware bij.

De oplossing bevat verder:

  • Wachtwoordbeheer: Eset voorziet een wachtwoordmanager voor ESBS-klanten.
  • Antispam: de oplossing bevat emailbescherming met een antimalware in je mailcient.
  • Anti-diefstal: je kan toestellen volgen, lokaliseren en indien nodig blokkeren.
  • Veilig bankieren: ESBS beveiligt transacties en beschermt tegen keyloggers.
  • Anti-phishing: de oplossing voorkomt dat je via nepwebsites opgelicht wordt.
  • VPN: je kan onbeperkt via een VPN surfen wat tracking voorkomt. Let wel: het gaat hier om een privacy-implementatie en geen veilige VPN naar je kantooromgeving.
  • Versleuteling: ESBS laat je toe om data van je bedrijf te versleutelen.
  • Serverbescherming: je kan ook toestellen die draaien op Windows Server beveiligen met de suite.

De tool werkt ook op mobiele apparaten en beheerders kunnen beveiligingswaarschuwingen krijgen via de app van Eset.

Herverpakte thuisbescherming

Eset noemt ESBS een grote stap in de bescherming van thuiskantoren en kleine bedrijven. Wij nemen dat graag met een korreltje zout: ESBS ziet er toch vooral uit als een rebranding van het Home-aanbod van Eset op maat van bedrijven, zonder grote nieuwigheden. Bovendien zit een groot deel van de kernfuncties, waaronder antivirus en versleuteling, ingebakken in Windows.

Eset vraagt 169,99 euro (incl. btw) voor het instapabonnement, waarbij je bescherming voor vijf apparaten voor één jaar koopt. Dat is best prijzig, wanneer je bijvoorbeeld weet dat Microsoft met Defender voor Bedrijven ongeveer 40 euro per jaar per gebruiker kost (incl. btw), en daarbij ook vijf toestellen inbegrepen zitten.

lees ook

Microsoft Defender: veilig genoeg of heb je extra antivirus nodig?

De ESBS-bescherming is weliswaar uitgebreider, maar de vraag is of alle kleine organisaties het wenselijk vinden om hun verkeer bijvoorbeeld door een Eset-VPN te jagen. Zoals gezegd, zit endpointbescherming standaard ingebakken in Windows en is de kwaliteit daarvan voldoende voor kleine ondernemingen, dus daarvoor hoef je sowieso niet extra te investeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home