De evolutie van het dreigingslandschap op Check Point Experience

Het digitale bedreigingslandschap is constant in beweging. Wie veilig wil blijven, moet up-to-date zijn en de nieuwste bedreigingen kennen, maar ook weten wat een organisatie daartegen kan doen.

Het beveiligingslandschap evolueert razendsnel. Precies daarom organiseert beveiligingsbedrijf Check Point ieder jaar Check Point Experience in België. Op dat event wil het van oorsprong Israëlische bedrijf partners en klanten updaten over de nieuwste beveiligingsrisico’s en de manier waarop ze zich kunnen beschermen.

Check Point blijft een discrepantie zien tussen de bedreigingen (intussen van de zesde generatie) en het globale beschermingsniveau. “Dat blijft gericht op bedreigingen van de derde generatie en beschermt zo onvoldoende tegen de nieuwste types van aanvallen”, aldus Caroline Van Cleemput, Country Manager van Check Point in de Belux-regio. “Het is voor ons belangrijk dat zowel klanten als partners goed geïnformeerd zijn over wat er allemaal bestaat.”

Gedeelde verantwoordelijkheid

Zeker inzake cloud en het Internet of Things (IoT) gaat het snel. Organisaties migreren (deels) naar de cloud met hun infrastructuur, maar staan niet altijd stil bij de unieke uitdagingen die dat met zich meebrengt. Zo is cloudbeveiliging gebaseerd op een model van gedeelde verantwoordelijkheid en kan je er niet van uitgaan dat een provider je hele omgeving beschermt.

“Het logisch begrip van het shared responsibility-model is er intussen”, merkt Peter Sandkuijl, Head of Security Solutions & Engineering EMEA, “maar in de uitvoering ervan zijn er nog wel problemen.” Volgens Sandkuijl hebben beveiligingsbedrijven daar een belangrijke verantwoordelijkheid. “We moeten tools ontwikkelen die alles makkelijk overzichtelijk maken.” Op het event probeert Check Point die problemen in kaart te brengen en klanten naar huis te sturen met een groter bewustzijn.

Dit is een commerciële bijdrage van Check Point. Via deze link vind je meer informatie over de oplossingen van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home