ManageEngine introduceert wachtwoordloze authenticatie

ManageEngine zet in op identity-first beveiliging met een nieuwe phishing-bestendige authenticatietool, die geen wachtwoord vereist.

ManageEngine, onderdeel van Zoho, introduceert FIDO2-authenticatie voor bedrijfsapplicaties in ADSelfService Plus. Het bedrijf ziet dit als een belangrijke toevoeging aan identity-first beveiliging. De nieuwe tool biedt phishing-bestendige authenticatie zonder wachtwoorden. Daarnaast introduceert ManageEngine ook endpoint MFA voor Windows-toestellen en een update van Identity360, een cloud-native platform voor identiteitsbeheer.

Identiteit op de eerste plaats

Je identiteit is veel waard voor cybercriminelen. Gestolen identiteitsgegevens van medewerkers worden vaak worden gebruikt om beveiligingssystemen te omzeilen. Traditionele beveiligingsmaatregelen op basis van netwerkcontrole schieten vaak tekort, waardoor er een verschuiving nodig is naar identity-first beveiligingstools. Hierbij wordt de persoonlijke identiteit het primaire controlepunt voor beveiliging.

lees ook

IBM: ‘Hackers hacken niet, maar loggen gewoon in’

De FIDO2-authenticatie in ADSelfService Plus biedt bescherming tegen phishing en replay-aanvallen en verbetert de gebruikerservaring door wachtwoordloze authenticatie. Naast authenticatie is ook toegangsverlening cruciaal. Just-in-time provisioning zorgt ervoor dat medewerkers snel toegang krijgen tot benodigde tools en documenten, wat de IT-afdeling ontlast.

Sterk identiteitsbeheer is essentieel voor de implementatie van een volledig identity-first beveiligingssysteem, vindt Manikandan Thangaraj van ManageEngine. Aangezien bedrijven steeds meer cloudservices implementeren en op afstand werken, neemt hun digitale voetafdruk toe, wat het risico op cyberaanvallen vergroot. Het identity-first principe biedt bedrijven meer controle over hun beveiligingssystemen en helpt gaten in bestaande security set-ups te dichten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home