10 tips om je printer beter te beveiligen op kantoor

Sharp_printer

Volgens een onderzoek van Sharp hebben kleinere bedrijven het minst vaak hun printerbeveiliging op orde. 49 procent van de werknemers binnen kmo’s geeft aan dat iedereen hun printer kan gebruiken. Bij grotere bedrijven (151 tot 250 werknemers) daalt dat getal naar 22 procent.

De risico’s van onbeheerde printertoegang lopen uiteen van malware die via de printer – per ongeluk of moedwillig – naar het netwerk wordt geüpload tot het uitlekken van vertrouwelijke gegevens die na het afdrukken op de uitvoerlade worden achtergelaten.

Slechts 35 procent van de kantoormedewerkers is zich ervan bewust dat printers een beveiligingsrisico kunnen vormen binnen het bedrijf. Een zorgwekkende 11 procent geeft aan dat er geen speciale beveiligingsprotocollen zijn voor printers. 29 procent van de werknemers heeft al eens een document afgedrukt dat ze thuis of buiten de beveiligingsomgeving van het bedrijf hebben gecreëerd.

Ethische hacker

Jens Müller, ethische hacker, onderzocht de implicaties van de onderzoeksresultaten. “Niet alleen de grote bedrijven lopen dit risico; het kmo is net zo kwetsbaar, met name als hun activiteiten interessant zijn voor criminelen die zouden kunnen profiteren van het stelen van data of verstoren van de bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld als ze een toeleverancier zijn van een overheidsorganisatie.”

“Het probleem wordt verergerd doordat, zoals het onderzoek laat zien, kleinere bedrijven over het algemeen over minder mogelijkheden en middelen beschikken om cybersecurity te tackelen dan grote organisaties.”

Om het risico te beperken, geeft Sharp tien tips voor een goede printerbeveiliging. Lees alle tips, het volledige onderzoek en interview met Müller in onderstaande whitepaper.

 

[leadform title=’Eenvoudige printerbeveiling voor kmo-bedrijven’ url=’https://itdaily.be/wp-content/uploads/2019/09/Sharp_onderzoeksrapport_kmo_bedrijven.pdf’ tags=’Whitepaper-sharpBE-printerbeveiliging-september-2019′ company=’Sharp’]

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home