VIDEO: Dell Technologies zet in op tweede generatie public cloud adopters

Dell infosecurity

Vandaag staan we aan de vooravond van de tweede generatie public cloud adopters. Die twijfelen vandaag meer dan ooit welk type workload ze waar moeten draaien. Dell Technologies ziet twee belangrijke redenen voor de verandering: kost en SLA.

Er is een evolutie actief tussen public cloud, hybrid cloud en private cloud. De eerste generatie public cloud adopters haalt vandaag bepaalde workloads terug uit de public cloud, wat de tweede generatie doet twijfelen.

Arnaud Bacros, General Manager Enterprise bij Dell Technologies Benelux, benadrukt dat vandaag twee redenen belangrijk zijn: kost en SLA. “De kost is hoger vergeleken met de private cloud. Op vlak van SLA krijgt de klant niet hetzelfde in de public cloud in tegenstelling tot een on-premise oplossing. Hoe kritischer de data, hoe belangrijker het wordt dat je weet waar de data en de workloads zitten. Snelheid, bandbreedte, je kan bij ons assessments laten uitvoeren om te zien welk type workload beter on-premise draait en welke in de public cloud.”

Multicloud

Bacros ziet vandaag dat data binnen een workload gemengd kan zijn tussen public en private. “Dan komt hybrid cloud en edge computing om de hoek kijken. Dell Technologies werkt nauw samen met een grote Zweedse autofabrikant. Wij leveren aan hen een platform waarop ze autonome auto’s kunnen ontwikkelen. De toekomst brengt een free flow of data tussen datacenters, public cloud en edge computing.”

Daarnaast is multicloud vandaag belangrijker dan ooit. Er zijn vandaag weinig bedrijven die maar één public cloud omarmen. “Dell Technologies kan aan klanten een volledige suite van oplossingen aanbieden”, zegt Bacros. “Denk daarbij aan on-premise hardware tot en met VMware voor de volledige orkestratie en automatisatie van de workload tussen on-premise en public cloud.”

“Wanneer we verder kijken naar Platform-as-a-Service, hebben we Pivotal Cloud Foundry. Hiermee hou je de controle over de workload en de data. Zo vermijd je een lock-inscenario bij één cloudprovider. Data en workloads moeten vandaag agile en flexibel inzetbaar zijn.”

 

 

Dit is een partnerbijdrage van Dell Technologies. Via deze link vind je meer informatie over de mogelijkheden van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home