[adv]’België heeft de potentie om een belangrijke Europese datacenterhub te worden’

Carole Santens BDIA DigitalX

[Advertorial] Er wordt steeds meer geïnvesteerd in de Belgische digitale infrastructuur. Nieuwe projecten, zoals de bouw van nieuwe datacenters, volgen elkaar snel op. “België heeft de potentie om de volgende datacenterhub van Europa te worden”, laat Carole Santens (Managing Director) van de Belgian Digital Infrastructure Association weten.    

De federale overheid zet meer stappen om België als innovatieland op de kaart te zetten. Dat heeft ook zijn effect op de markt. Zo heeft Google recent een vergunning gekregen voor de bouw van drie nieuwe datacenters in Farciennes en gaat het bedrijf een miljard euro extra investeren. Verder bouwt KevlinX een datacenter in Neder-Over-Heembeek en kwam het Green Energy Park, een project van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het Universitair Ziekenhuis Brussel (UZ Brussel), recent naar buiten met nieuws over het nieuwe Nexus datacenter.

“Door deze ontwikkelingen groeit de behoefte om samen te komen en de toekomst van de sector te bespreken”, vertelt Carole Santens (Managing Director) van de Belgian Digital Infrastructure Association. Daarom organiseert de BDIA op 10 en 11 juni in Brussel de eerste editie van DigitalX.     

Waarom organiseren jullie DigitalX?

Santens: “België heeft een strategische ligging in Europa. Denk bijvoorbeeld aan de SEA-ME-WE 3 onderzeekabel die een landaansluiting in Oostende heeft, maar ook in en rondom Brussel waar steeds meer datacenters worden gerealiseerd. We zien dat de lokale en federale overheid zich meer bewust wordt van de kans om de nieuwe Europese datacenterhub te worden. Met het evenement DigitalX willen we daarom de overheden nog meer in contact brengen met datacenter operators, investeerders en bedrijven uit het digitale ecosysteem.”

Welke thema’s komen tijdens DigitalX ter sprake?

Santens: “Op de conferentiedag (11 juni) starten we met een plenair ochtendprogramma. Hierin deelt Kevin Restivo, Directeur Data Centre Research bij CBRE, een visie op de Belgische digitale infrastructuursector zodat bezoekers weten welke ontwikkelingen er gaande zijn en hoe de markt zich de komende jaren gaat bewegen. Daarnaast geeft David Zenner van Elia een presentatie over de Belgische energiemarkt. In het C-level datacenter panel bespreken key operators de kansen en uitdagingen binnen de markt. Tijdens de break-out sessies in de middag worden belangrijke onderwerpen zoals connectiviteit, duurzaamheid, innovatie en (toekomstige) investeringen behandeld.”  

Welke verwachtingen moeten bezoekers hebben voor de eerste editie van DigitalX?

Santens: “Met DigitalX richten we ons op de beslissingsmakers binnen de industrie. Netwerken staat tijdens het event centraal, en ons doel is om alle stakeholders betrokken in de digitale infrastructuur samen te brengen. Tevens kiezen we bewust voor de Dome Eventhall in Brussel, omdat deze locatie een internationale uitstraling heeft en tegelijkertijd symbool staat voor de ambitie om van België het nieuwe digitale knooppunt van Europa te maken.”      

Aanmelden voor DigitalX

Geïnteresseerden kunnen via deze link tickets voor het evenement (10 & 11 juni) bestellen aan 10% korting dankzij ITdaily. 


Dit is een aangeleverde bijdrage van BDIA. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home