Belgische digitale infrastructuur moet met nieuwe associatie zichtbaarheid krijgen

De Belgische digitale infrastructuursector verenigt zich sinds vandaag in de associatie BDIA. Het doel is zelfpromotie naar spelers in het binnen- en buitenland.

KevlinX, ABB, Win, Stulz en Datacenter United, spelers uit de Belgische digitale infrastructuursector, verenigen zich in BDIA. Een afkorting voor de weinig originele naam Belgium Digital Infrastructure Association. De betrokken partijen maken dat bekend in een nieuwsbericht op de eigen website.  

De digitale infrastructuur die gepromoot zal worden, omvat connectiviteit, cloud en datacenters. De associatie zal het aanspreekpunt worden van de sector en de sector tegelijk voor buitenstaanders meer in de kijker zetten.

België ‘ideale uitvalsbasis’

“We willen België als vestigingsland op de kaart zetten”, zegt Barro Luitjes, CEO van KevlinX. “Met de centrale ligging in Europa is België een ideale uitvalsbasis. De Belgische digitale sector heeft veel potentieel om te groeien. Daartoe is het wel van belang dat de sector en het daarbij horende ecosysteem goed worden belicht.”

Luitjes maakt daar een sterk punt. Hyperscalers van buitenlandse origine, zien de centrale ligging van ons land in combinatie met het belang van Brussel voor Europese instellingen ook als goede redenen om lokale datacenters te plaatsen. Google vestigde zich al, terwijl Microsoft Azure en AWS beiden al vestigingsplannen uit de doeken deden. Lokale spelers moeten zich sterk maken tegen al dat buitenlands geweld en een samenwerking lijkt daarvoor een prima optie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home