[adv] Het is tijd voor compactere, krachtigere en betrouwbaardere stroombeveiliging

APC Smart-UPS Ultra life style image

[Advertorial] Wat hebben datacenters, commerciële gebouwen, telecom, ziekenhuizen en luchthavens met elkaar gemeen? Allemaal hebben ze behoefte aan robuuste stroombeveiliging en stroombeschikbaarheid.

Tezelfdertijd neemt de behoefte aan rekenkracht, opslag en analyse steeds verder toe. De gemiddelde dichtheid per rack is tussen 2011 en 2020 ongeveer verdrievoudigd, onder meer door krachtige computers en andere technologische ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML) en augmented reality (AR). 

Hogere capaciteit gevraagd op een krappere ruimte

De beschikbare rackruimte in datacenters wordt zo steeds beperkter. Een belangrijk gevolg is dat er weinig ruimte overblijft voor een noodstroomvoorziening met UPS (Uninterruptible Power Supply). Deze uitdaging is nog groter bij edge computing-locaties. Te vaak vergissen IT-teams zich bijvoorbeeld in de grootte en het gewicht van een UPS. Pas wanneer een UPS geïnstalleerd wordt, realiseren ze zich dat er niet genoeg ruimte is. Dit gebeurt vooral wanneer de capaciteitsvereisten 5kVA naderen en een grotere UPS nodig is. Erg vervelend natuurlijk, omdat de UPS van essentieel belang is voor de bescherming van edge computing-infrastructuur. 

Een UPS die niet geschikt is voor edge-toepassingen zal bovendien onderhevig zijn aan een snellere batterijdegradatie, wat uiteindelijk leidt tot hogere energiekosten en extra koolstofemissies. Omdat edge implementaties vaak worden herhaald op meerdere locaties, worden deze uitdagingen gedupliceerd, wat extra tijd, energie en uiteindelijk kosten met zich meebrengt.

Maar hoe bied je dan voldoende zekerheid? Het antwoord ligt bij de nieuwste generatie lichte, schaalbare UPS-oplossingen. Ze zijn eenvoudig te installeren, upgraden én onderhouden. Ze hebben dus alles om te voldoen aan de vereisten van een edge-omgeving. 

Nieuwe UPS-modellen voor edge computing: lichter en krachtiger 

Neem nu de APC Smart-UPS Ultra 5kW: uitgerust met lithium-ionbatterijen, waardoor het de lichtste eenfasige 5kW UPS op de markt is. Niet alleen 55 procent lichter, maar ook 30 procent kleiner dan gemiddeld. Hierdoor is deze UPS perfect geschikt voor gedistribueerde IT en edge-omgevingen, waar de nadruk ligt op het maximaliseren van de vierkante meters om IT-systemen te optimaliseren en kosten te besparen. 

De batterij van de APC Smart-UPS Ultra 5kW gaat bovendien tot drie keer langer mee dan een traditionele UPS met ventielgereguleerde loodzuuraccu (VRLA). De overstap naar lithium-ion vermindert dus dure batterijvervangingen en arbeid- en servicekosten gedurende de levensduur van de UPS.

Cloud-gebaseerde monitoring optimaliseert prestaties

Personeelstekort of te weinig on-site personeel maakt het beheer, het onderhoud en de dienstenactiviteiten – zoals het inspecteren van apparatuur en het vervangen van batterijen en defecte apparatuur – vaak omslachtig. Dat is nog meer het geval wanneer de activa sterk gespreid en geografisch verspreid zijn. De APC Smart-UPS Ultra is echter EcoStruxure Ready. Dit maakt cloud-gebaseerde monitoring mogelijk, met datagestuurde aanbevelingen om de prestaties te optimaliseren

Bedrijven met een groeiende aantal edge-omgevingen hoeven dus niet in te leveren op UPS-capaciteit, omdat ze weten dat ze de met de nieuwe generatie UPS-systemen de bescherming hebben die nodig is als de capaciteitsvereisten groeien.


Dit is een ingezonden commerciële bijdrage van Schneider Electric. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home