Van chaos naar kalmte: 10 labeltips voor het kantoor

brother labelprinter vc-500w

Lange to-dolijsten en naderende deadlines kunnen het leven op kantoor erg druk maken. Dagen zonder problemen of storingen zijn zeldzaam, maar zeer welkom voor iedere werknemer.

Technologie brengt veel oplossingen binnen handbereik, maar heeft nog veel meer voordelen in petto. Dankzij technologie kunnen we orde scheppen in het dagelijks kantoorleven.

Het is eenvoudig… Door het gebruik van labels verloopt het werk efficiënter, wordt er tijd bespaard en neemt stress af.

Lees onze top 10-labeltips en buig de chaos in uw kantoor om tot kalmte.

1) Blijf aangesloten

Heeft u de stekker van uw computer ooit per vergissing uitgetrokken i.p.v. die andere stekker? Uit onderzoek is gebleken dat 32% van ons werk verloren gaat, omdat computers per ongeluk losgekoppeld worden (1). Voorkom deze potentiële kantoorramp door alle stekkers op de werkplek te labelen.U bespaart hiermee tijd en vermijdt discussies.

2) Bezoekersbadges

Vaarwel onhandige en onprofessionele handgeschreven bezoekersboeken. Stroomlijn uw onthaalactiviteiten met een oplossing voor bezoekersbeheer. Dergelijke systemen maken indruk op gasten en stellen u in staat om hen te allen tijde te lokaliseren – ideaal voor beveiliging. Plak een label met hun naam op de bezoekersbadge.

3) Belangrijke documenten in een oogwenk

Bespaar tijd bij het zoeken naar belangrijke documenten en label uw bestanden en mappen. Laat uw persoonlijke en vertrouwelijke bestanden extra opvallen door met rode en zwarte tekst te labelen. Time is money… De aankoop van een kwaliteitsvolle labelprinter is dus een must.

 

 

4) Veiligheid op de eerste plaats

Op het werk zijn veiligheidslabels cruciaal en ze kunnen helpen bij het voorkomen van ernstige ongevallen en verwondingen. Heldere en kleurrijke labels waarschuwen mensen voor mogelijke gevaren of moedigen hen aan om geschikte veiligheidsuitrusting te dragen.

5) Bescherm bezittingen

Wist u dat jaarlijks 78 miljoen werkuren verloren gaan aan het zoeken naar gestolen spullen van werknemers? En dat 26% van de kantoorgeschillen wordt veroorzaakt door gestolen voorwerpen? (1). Bewaar de rust op kantoor en verminder het risico van (on)opzettelijke diefstal eenvoudig door items te labelen, van nietmachines en rekenmachines tot notebooks en laptopladers.

6) Geen reden tot paniek

Het is van cruciaal belang te weten wanneer essentiële apparatuur, zoals brandalarmen, gereviseerd moeten worden, en dit voor de veiligheid van uw werknemers. Door de apparatuur eenvoudigweg te voorzien van een duidelijk zichtbaar label met vervaldatum, zult u de deadlines niet meer missen.

7) Gemakkelijk recycleren

We zijn ons steeds meer bewust van onze impact op het milieu. Voorzie recyclagebakken van een label. De kantoormedewerkers zien dan duidelijk waar ze hun plastic, papier en andere recycleerbare voorwerpen moeten achtergelaten.

 

 

8) Voedingslabels

Voedselallergieën kunnen levensbedreigend zijn en dieetvoorkeuren veranderen steeds. Als u voedsel aanbiedt aan collega’s of klanten, voorziet u best labels met duidelijke informatie over de ingrediënten.

9) Eersteklas bericht

Brieven en pakjes met een label zien er meer geüniformeerd en professioneel uit. Het voordeel hiervan is dat labels beter leesbaar zijn dan met de hand geschreven tekst. De post komt hierdoor onmiddellijk op de juiste plaats terecht en de inkt kan niet uitlopen bij regenweer. Om tijd te besparen maakt u een sjabloon voor mensen die regelmatig berichten verzenden; gestandaardiseerde labels worden dan in slechts enkele klikken afgedrukt.

10) Duwen of trekken?

Wanneer we naar een nieuwe deur lopen, hebben we allemaal dezelfde gedachte : duwen of trekken? Het labelen van uw deuren voorkomt schaamte en potentiële ongevallen bij uw bezoekers. Deze labels helpen bovendien om eventuele schade aan uw deuren te voorkomen.

 

Dit is een ingezonden bijdrage van Brother. Via deze link vind je meer informatie over de oplossingen van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home