Kantoor van de toekomst: productiviteitsbarrières wegnemen

Technologie schept kansen en helpt hindernissen voor vooruitgang te overwinnen en de productiviteit te verbeteren. Van tijdbesparende snelkoppelingen en connectiviteit tot virtuele assistentie – het wegnemen van productiviteitsbarrières brengt ons sneller naar het kantoor van de toekomst.

Technologie helpt ons de grootste barrière – afstand en tijd – weg te werken. Hoewel de moderne professionele vergadertools geavanceerde manieren bieden om in te loggen en presentaties en ideeën te delen en zelfs van continent tot continent te brainstormen. We staan op zowel technisch als zakelijk vlak nog maar aan het begin van deze (toekomstige) mogelijkheden.

Pionier-ondernemingen houden conferenties in Virtual Reality (VR) in diverse omgevingen als stranden of de ruimte. Sommige technische experts denken dat dit binnen 5 jaar veel vaker zal voorkomen. De VR- en Augmented Reality (AR)-functionaliteit helpt om gevoelens van ongemak te verminderen, samenwerkingsmogelijkheden te verdiepen en deelnemers in staat te stellen te interageren met materialen, producten of concepten uit de echte wereld om zo het aanwezigheidsgevoel te vergroten.

 

De VR- en AR-functionaliteit helpt om gevoelens van ongemak te verminderen.

 

Deze virtuele werelden zouden zelfs kunnen ontworpen worden om creativiteit te stimuleren en het technologisch potentieel te verhogen.

Een virtueel werk-ecosysteem

In de nabije toekomst zal technologie uit verticale silo’s gehaald worden, waardoor een virtueel verbonden werk-ecosysteem ontstaat. IT-systemen en intelligente kantoorapparaten, zoals multifunctionele printers, zullen ondersteund worden door een veilige cloudtoegang en interoperabiliteit, met het netwerk verbonden zijn en met elkaar communiceren (2). Dit zal de manier van werken radicaal veranderen en werkautonomie vrijmaken door simpelweg een naadloze, veilige, aangesloten en intuïtieve technologie-ervaring te bieden.

Kantoorapparatuur en -systemen – verrijkt met technologie die in de consumentenwereld ontstond door middel van virtuele assistenten zoals Alexa, Cortana en Siri – zullen van biometrische toegang, stemherkenning, audio-assistentie, video-geleide instelling en zelfdiagnose worden voorzien worden.

Intelligente technologie, zoals bij multifunctionele printers, zal ook anticiperen op de behoeften van gebruikers en zichzelf beheren door onderdelen te bestellen; de toestellen zullen optimaal beschikbaar zijn en een extra productiviteitsbarrière zal verdwijnen. Dergelijke technologie verhoogt ook de verwachte groei van contractuele IT- en kantoorapparatuur, waaronder Managed Print Services (MPS).

Productiviteitsbarrières overwinnen

Technologie biedt niet alleen snelkoppelingen, eenvoudigere interacties en afname van afstand en tijd; we zullen ook onze eigen menselijke intellectuele beperkingen overwinnen. De invoering van Artificial Intelligence (AI) zal onze werkomgeving binnenkort grondig veranderen.

 

De invoering van AI zal onze werkomgeving binnenkort grondig veranderen.

 

Aangesloten apparaten, die intelligentie verzamelen en algoritmen toepassen, zullen snel oplossingen bieden voor productiviteitsproblemen. In veel gevallen zullen ze de problemen die mensen nooit hebben vastgesteld, wegwerken.

Er wordt voorspeld dat virtuele assistenten tegen 2025 agenda’s zullen beheren, vergaderruimten reserveren en onkostenformulieren invullen. Programma’s, zoals Start Compose voor Gmail, zullen voortdurend verbeteren in het opmaken van geautomatiseerde e-mailantwoorden.

Op afdelingsniveau zullen systemen automatisch handmatige taken uitvoeren, zoals facturatie, verwerking van bestellingen en loonadministratie.

Technologie breidt zijn rol op kantoor even snel uit als dat er productiviteitsbarrières worden neergehaald, maar waar staat de mens in deze steeds productievere werk-mix? Meer en meer repetitieve taken worden geautomatiseerd en de werknemers zullen ruimte krijgen om meer strategische, bedrijfskritische en polyvalente taken uit te voeren. Ze helpen hiermee de productiviteit te verhogen en meer winst te genereren.

 

Dit is een ingezonden bijdrage van Frank Deneweth, Managing Director bij Brother International Belgium. Via deze link vind je meer informatie over de oplossingen van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home