Het wordt dringend tijd voor een nieuwe kijk op P2P

Kris Vanhoutte Basware

Procure-to-pay (P2P) oplossingen zijn het afgelopen jaar drastisch veranderd. Met de pandemie die veel bedrijven dwong om digitaal te werken, realiseerden velen zich dat het tijd was om hun on-premise P2P-oplossingen en handmatige processen in te ruilen voor automatisering.

In het Gartner Magic Quadrant voor Procure-to-Pay Suites in 2021 wordt ons reactievermogen in de nasleep van de pandemie als een sterk punt genoemd, evenals onze AP-automatisering.

Een nieuwe kijk op P2P

Procure-to-pay ecosystemen veranderen de manier waarop bedrijven naar hun processen kijken. Waarom een middelmatige suite gebruiken als u zelf de juiste specialisten voor uw specifieke behoeften kunt kiezen? Bij Basware zijn we een voorstander van deze aanpak. En hoewel onze cloud P2P vooral in populariteit is gestegen, geldt dat ook voor onze oplossing inzake AP-automatisering.

In het Gartner Magic Quadrant voor Procure-to-Pay Suites in 2021 werden we een Visionary genoemd en werd onze kracht op dit specifieke gebied en andere gebieden beklemtoond. Door het gebruik van intelligente workflows en innovatieve technologieën die onze oplossingen (en in het bijzonder onze AP-oplossing) aandrijven, bieden we een eenvoudige, compliant en snelle manier om alle soorten facturen te verwerken. Deze manier van werken is belangrijk omdat we jaarlijks een aanzienlijk hoog aantal facturen verwerken, in vergelijking met andere P2P-leveranciers.

En het is ook essentieel omdat veel van onze klanten grote ondernemingen zijn en geografisch divers. Met zoveel verschillende factuurmandaten die over de grenzen heen variëren en bedrijven die met leveranciers over de hele wereld zaken doen, is het een fulltime bezigheid om de variabiliteit bij te houden – vooral als er zulke grote risico’s mee gepaard gaan. Basware helpt bedrijven om aan de regels te blijven voldoen en zorgt ervoor dat leveranciers snel en correct worden betaald.

Basware’s oplossing voor de ontwrichting door de pandemie

Gezien de manier waarop de pandemie de toeleveringsketens wereldwijd heeft ontwricht, hebben we bij Basware deze opportuniteit met beide handen gegrepen om onze klanten zo veel mogelijk manieren te bieden om te stabiliseren en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Daartoe hebben we een aantal nieuwe mogelijkheden op het gebied van artificial intelligence (AI) en machine learning (ML) geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat onze klanten hun activiteiten konden verderzetten.

Daarnaast realiseerden we ons dat veel bedrijven de drang voelen om hun activiteiten te digitaliseren, aangezien er massale shutdowns en quarantainemaatregelen werden genomen en veel medewerkers niet meer op kantoor konden komen. Met de opkomst van de digitalisering in combinatie met de verstoring van de toeleveringsketen, werd kostenbeheersing een hoge prioriteit. We wilden er dus voor zorgen dat onze prijzen flexibel bleven en dat nieuwe klanten de mogelijkheid kregen om een oplossing te kiezen die voor hen werkte, binnen hun budget.

AP-first aanpak

Dit is nog een reden waarom wij voorstander zijn van de ecosysteembenadering. Het is een manier om een snelle ROI te realiseren, uw digitale oplossingen te faseren op een tijdlijn binnen een budget die voor u werkt, te beginnen met de ziel van uw P2P-operaties en AP-automatisering. Door eerst met AP te beginnen, hebben bedrijven de mogelijkheid om leveranciers sneller te betalen, financiële gegevens te verzamelen en die gegevens te gebruiken om meer strategische bedrijfsbeslissingen te nemen en totale zichtbaarheid te krijgen in alle geld- en goederenstromen.

Zodra uw crediteurenadministratie volledig is geautomatiseerd, zult u onder meer van de volgende voordelen genieten:

  • Al uw factuurgegevens worden automatisch vastgelegd, zonder enige menselijke tussenkomst
  • Het percentage recht-toe-recht-aan verwerkte facturen zal meer dan 80% bedragen
  • U zult een manier hebben om eenvoudige niet-PO geralateerde en terugkerende facturen te beheren
  • De herkenning van historische gegevens zal uw factuurcodering automatiseren
  • U zult facturen automatisch kunnen matchen met inkooporders die in andere systemen zijn gegenereerd
  • U kunt automatisch facturen matchen die meerdere inkooporders of meerdere facturen voor één inkooporder omvatten
  • De verwerkingstijd van uw facturen zal minder dan acht dagen bedragen

Dit is een ingezonden bijdrage van Kris Vanhoutte, Presales Consultant bij Basware. Voor meer informatie rond de P2P-oplossingen van Basware kan je hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home