De werkplek transformeert radicaal en draait om autonomie en keuze

Fujitsu Jasna Rok

Jasna Rok Lab en Fujitsu: wat lijkt op een kunstmatig huwelijk tussen IT en mode betekent met breingolven en nanotechnologie in textiel meer dan je denkt.

Jasna Rok Lab is het eerste Fashion Tech design lab in België en werkt met technologiepartners van over de hele wereld waaronder NASA, Volkswagen en ook Fujitsu. Concreet vult Fujitsu de datastrategie van Jasna Rok Lab aan, met daarnaast ook de levering van hardware om een toekomstbestendige slimme werkplek te creëren.

Zo maakt oprichtster Jasna Rokegem onder andere gebruik van krachtige workstations ter ondersteuning van CAD, CAE, simulaties en media om bijvoorbeeld 3D-geprint textiel te maken. Er draait ook een hologram op een Fujitsu Lifebook U9311X als ideale combinatie tussen mobiliteit en rekenkracht.

Download het ebook

Toestellen zijn belangrijk, maar er is meer nodig om de werkplek te transformeren. “Alleen de mens is van nature exclusief uitgerust om om te gaan met empathie en emotie. Een skillset die vandaag steeds meer de aandacht krijgt die het al lang verdient. Met een antwoord dat meer en andere profielen vraagt dan ingenieurs en IT’ers.” Die gedachte wil Jasna doortrekken naar de werkplek.

Ben je geïntrigeerd met wat Jasna Rok Lab allemaal met Fujitsu realiseert? Klik hier om het ebook te downloaden die ook een checklist bevat voor een slimme werkplek.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home