Philips 49B2U6900CH review: breeeeeed is niet te breed

Voor wie graag werkt met een zo groot mogelijk scherm en belang hecht aan een opgeruimde werkplek en geavanceerde videomogelijkheden, is met de Philips 49B2U6900CH monitor aan het juiste adres. 

Bij UltraWide Curved schermen denken we al snel aan gaming-monitoren, maar de Philips 49B2U6900CH heeft alles in huis om een degelijke business-monitor te zijn. Met maar liefst 49 inch aan uitstekende beeldkwaliteit, krijg je twee volwaardige monitoren in één. Het merk besteedde opvallend veel aandacht aan de webcam, die een 5.0 megapixel camera, Busylight en autoframing aan boord heeft. Het prijskaartje van 1249 euro incl. btw moet je er wel bijnemen, al krijg je hiervoor twee monitoren in één.  

Een en al scherm

Even leek het alsof ik mezelf in het NASA-kwartier waande. Een dijk van een scherm dat bijna de volledige lengte van mijn bureau bekleedde, leek op het eerste gezicht te groot. Maar hoe groot kan een monitor zijn voor het echt te groot wordt? 

Hoewel de teller voor de Philips 49B2U6900CH monitor op 49 inch (124 cm) staat, is dit eigenlijk het equivalent van twee QHD-monitoren van 27 inch naast elkaar. En dat werkt prettig, zeker omdat het scherm mooi in elkaar overvloeit. Dit merk je zeker van zodra je terug overschakelt naar een kleiner scherm of twee losstaande schermen, die bovendien meer ruimte innemen op je werkdesk.  

Design

Hoewel de Philips 49B2U6900CH een grote oppervlakte aan scherm bekleedt, is het design nog aan de strakke kant gebleven. De verstelbare webcam zit netjes in het design verwerkt en komt met een handig pop-upsysteem tevoorschijn. Tijdens een meeting gaat het lichtje van de webcam rood gloeien zodat je collega’s weten dat je niet gestoord kan worden, zelfs al zien ze je niet zitten achter het opvallend grote scherm. 

Die grootte neemt bovendien veel plaats in op je bureau, maar gaat gelukkig niet ten koste van je headsetplekje, waarvoor een subtiel ophangsysteem is voorzien aan de linkse zijde van je monitor. Over het algemeen is de voet van de monitor stevig genoeg, maar bij hevig typen of als je iets te enthousiast je hoofdtelefoon wil ophangen, durft het scherm al eens lichtjes te wiebelen. 

Connectiviteit

Op gebied van aansluitingen is Philips met zijn 490B2U6900CH monitor zeer gul geweest. De beschikbare connectiviteit voor video omvat 2x HDMI (v2.0), 1x DisplayPort (v1.4) en 2x USB-C (PD tot 100 watt). Voor USB-connectiviteit heb je 3x USB-C en 4x USB-A, allemaal USB 3.2 Gen 2-compatibel tot 10 Gbps. Tot slot is er ook nog een jackaansluiting en 1x RJ45 (2,5 GbE).  

Deze docking monitor kan dankzij de ingebouwde KVM-functie switchen tussen drie systemen door drie keer kort op CTRL te drukken op je toetsenbord. Tot slot kan je je laptop met een enkele USB-C-kabel aansluiten en levert de monitor 100 watt, wat ruim voldoende is om een laptop op te laden. 

Beeldschermkwaliteit

Dat het beeldscherm groot genoeg is, werd al voldoende benadrukt, maar wat met de kwaliteit ervan? Het 49-inch VA-beeldscherm heeft een resolutie van 5120 X 1440 wat een mooi, scherp beeld oplevert. Bovendien zorgt de subtiele curve ervoor dat je vanuit elk ooghoek een goed beeld hebt.  

Dat grote scherm is bovendien heel flexibel en kan 30 graden naar links of rechts draaien, naar voor of achteren kantelen en is 150 mm in hoogte aanpasbaar. Die vele mogelijkheden maken het scherm ergonomisch en perfect aanpasbaar aan jouw behoeften. Het paneel is DisplayHDR 400-gecertificeerd en beschikt over soft-blue-technologie. Dat reduceert de hoeveelheid blauw licht die het scherm aan je ogen blootstelt, al is dat vooral marketingpraat.

lees ook

Philips 27B1U7903 review: haal de zon in huis

Over de beeldkwaliteit niets dan goeds voor de Philips 490B2U6900CH. Wanneer we een blik werpen op de DeltaE waarden, doet het merk ons aangenaam verrassen. We meten een witbalans van 1,4 en een kleurbalans van 1,2 dat onder de magische grens van 2 blijft. Dit is een uitstekende kwaliteit voor kantoortoepassingen en zal zelfs grafische professionals kunnen bekoren. Verder meten we een hoog contrast van 2.880:1 en een kleurbereik van 121,8 procent sRGB en 86,2 procent DCI-P3. 

Wendbare webcam

Philips besteedde veel aandacht aan de webcam, die via een pop-up-systeem door het strakke design breekt en gewapend is met een 5.0 megapixel camera en microfoon. De wendbare webcam kan 30 graden naar voor of achter gericht worden, en signaleert omringende collega’s met een rode LED-verlichting (Busylight) wanneer je in een videogesprek zit. 

Die videovergaderingen zijn bovendien perfect doenbaar met meerdere mensen. Het frame past zich automatisch aan aan het aantal personen. Een extra pluspunt is dat het Windows Hello toelaat, waarmee je je eenvoudig via gezichtsherkenning kan aanmelden.  

Conclusie

De Philips 49B2U6900CH monitor heeft heel wat functies aan boord die professionele gebruikers wel smaken. De handige professionele functies en de uitstekende beeldschermkwaliteit zorgen voor een aangename gebruikservaring.   

Voor wie op zoek is naar een zo groot mogelijke monitor met een slimme webcam voor op kantoor, maakt met de Philips 49B2U6900CH monitor de juiste keuze. Ben je tevreden met twee afzonderlijke schermen, dan is jouw portemonnee dat ook.  

.pro’s

  • Slimme webcam
  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Gul met aansluitingen

.contra’s

  • Wiebelig
  • Prijskaartje

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home