Met deze pen neem je discreet gesprekken op

Haal je innerlijke James Bond boven

Philips DVT1600 VoiceTracer Audio Recorder Pen
Bron: Speech Processing Solutions

De Philips DVT1600 VoiceTracer Audio Recorder Pen is niet zomaar een pen. Met een druk op de knop maak je een discrete audio-opname.

Speech Processing Solutions, dat onder de merknaam Philips audio- en spraakproducten op de markt brengt, onthult vandaag twee nieuwe VoiceTracer-producten. De liefhebber van het spionagegenre zal zich verlekkeren op de DVT1600 VoiceTracer Audio Recorder Pen, een pen waarmee je audio-opnames kan maken. Q zou het niet origineler kunnen bedenken.

De DVT1600 VoiceTracer Audio Recorder Pen ziet eruit als een doodnormale pen en je kan er ook gewoon notities mee schrijven. Maar met één druk op de knop verandert de pen in een recorder. De pen heeft een geïntegreerde 360°-microfoon om stemmen te registreren. Dankzij de verborgen USB-C-dongle kan je opnames nadien naar je laptop of smartphone importeren.

De batterij gaat gemiddeld acht uur mee tussen twee oplaadbeurten en als de batterij bijna leeg is, worden er automatisch back-ups gemaakt van je opnames. De pen is in twee uur weer volledig opgeladen. Je kan tot 129 uur aan hoogwaardige opnames maken en bewaren op het 32GB interne geheugen van de Audio Recorder Pen, waar je ook bestanden kwijt kan, wat de pen meteen ook een usb-stick maakt.

On the record

Wil je duidelijker kenbaar maken aan je gesprekspartner(s) dat hij of zij opgenomen wordt, dan heeft Speech Processing Solutions ook de nieuwe DVT2015 VoiceTracer Audio Recorder in de aanbieding. Maar ook dit is geen doordeweekse recorder. Het apparaat beschikt over twee stemmicrofoons om opnames in MP3- of PCM-formaat te maken, die je net zoals bij de pen dankzij de ingebouwde usb-connectiviteit rechtstreeks kan overzetten naar je apparaat.

Verder vaalt het LCD-scherm op, waarmee je door je opgeslagen bestanden kan navigeren. Het interne geheugen bedraagt 8 GB (met een SD-kaart uit te breiden tot 32 GB): goed voor 12 uur PCM-opnames, 90 uur HQ, 297 uur SP en 2.370 uur SLP. Hou er wel rekening mee dat de batterij veertig uur meegaat; hang het apparaatje dus tijdig aan de lader als je de volle capaciteit aan SLP-opnames wil benutten.

philips recorder
Philips DVT2015 VoiceTracer Audio Recorder. Bron: Speech Processing Solutions

Kunstmatig transcript

Beide opnameapparaten zijn compatibel met de spraak-naar-tekst-software van Sembly. Deze tool zet artificiële intelligentie in om spraakopnames om te zetten naar geschreven tekst. Upload je de opnamebestanden van je pen of recorder, dan schrijft Sembly het volledige transcript. Heb je geen zin om het hele script te moeten doorploegen, dan maakt de app ook een samenvatting met actiepunten voor een volgende vergadering.

De DVT1600 VoiceTracer Audio Recorder Pen is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 75 euro, de DVT2015 VoiceTracer Audio Recorder kost 91 euro. Deze prijzen exclusief btw.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home