Gebruikers van verschillende bètaversies van WhatsApp kunnen, afhankelijk van welke versie, genieten van enkele nieuwe zakelijke functies, waaronder de mogelijkheid om je scherm te delen tijdens een videocall.
Er duiken verschillende nieuwe – zakelijke – functies op in verschillende bètaversies van WhatsApp. Afhankelijk van welke versie gebruikers testen, is er bijvoorbeeld nu de optie om je scherm te delen tijdens een videocall.
Sharing is caring
Die functie om je scherm te delen lijkt de belangrijkste. Die is te vinden in bètaversie 2.23.11.19 en is een optie tijdens videocalls. Na een druk op een knop kunnen deelnemers bevestigen en kan je de inhoud van je scherm delen. Met deze functie wil WhatsApp zich in de markt zetten als een alternatief voor Teams, Zoom en Google Meet.
Belangrijk om weten: het deel van de call waarbij scherm delen actief is, wordt meteen ook opgenomen.
Mark Zuckerberg kondigt met een Facebook-post de uitrol van de schermdeelfunctie naar de Android-, iOS- en Windows-apps aan. WhatsApp heeft de gewoonte om nieuwe functies gradueel uit te rollen, dus het kan zijn dat je de functie niet onmiddellijk ziet verschijnen. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de berichtenapp hebt.
Het archief
Zakelijke gebruikers kunnen na 24 uur hun status nu opslaan in een “statusarchief” en als ze willen kunnen ze die in de toekomst dan opnieuw delen. Voorlopig lijkt die functie niet beschikbaar voor particulieren.
Gebruikersnaam
Voor wie de gebruikersnamen uit lang vervlogen MSN-tijden mist, is er misschien wel goed nieuws. In bètaversie 2.23.11.15 kan je een unieke gebruikersnaam kiezen die dan verbonden is met je account.
Zo kan je in de toekomst iemand opzoeken aan de hand van die gebruikersnaam in plaats van een telefoonnummer. Conversaties die beginnen met die gebruikersnaam zouden end-to-end versleuteld zijn.
lees ook
WhatsApp lanceert nieuwe Windows-app met verbeterde videobelfuncties
De afgelopen weken zagen we wel meer updates bij WhatsApp. De berichtenapp test onder meer ‘stille’ oproepen in groepsgesprekken uit en het verzenden van korte videoboodschappen. Sinds kort is het ook veel eenvoudiger om berichten te verzenden naar personen die niet tot je contactenlijst behoren.
Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 30 mei. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.