Microsoft geeft Bing Chat vrij aan andere browsers

bing chat microsoft

De AI-chatbot van Bing is niet langer meer exclusief voor Edge. Externe mobiele en webbrowsers mogen vanaf nu de hand van Bing Chat vragen aan Microsoft.

Microsoft gebruikte Bing Chat lange tijd om het marktaandeel van Edge een duw in de rug te geven. Die strategie werkte gedeeltelijk, want hoewel Microsoft zich in een blog op de borst klopt zijn browser al negen kwartalen op rij groeit, heeft Edge de tweede plaats moeten afstaan aan Safari. Microsoft geeft zijn exclusieve wapen nu ook vrij aan andere browsers.

Na een test in de desktopversies van Chrome en Safari, kondigt Microsoft bredere ondersteuning voor third-party browsers aan. Daarbij richt Microsoft zijn pijlen ook op mobiele browsers. Binnenkort zal je dus met een browser en apparaat naar keuze met Bing kunnen chatten. Microsoft benadrukt dat Edge – uiteraard – de beste Bing-ervaring blijft bieden.

lees ook

Microsoft prostitueert ChatGPT in een trieste poging Bing van straat te krijgen

Het is inmiddels zes maanden geleden sinds Bing Chat gelanceerd werd. Volgens Microsoft heeft de AI-chatbot er al meer dan een miljard gesprekken op zitten en werden al 750 miljoen unieke beelden geproduceerd met de beeldgenerator. Om dat te vieren, voegt Microsoft een donkere modus toe aan Bing Chat en de mogelijkheid om simultaan op beeld en tekst zoekopdrachten uit te voeren.

AI voor iedereen

Inmiddels klopt ook Bing Chat Enterprise ongeduldig op de deur, een versie met uitgebreidere privacyfuncties waarmee Microsoft bedrijven wil aanspreken. Microsoft bevestigt ook de nakende lancering van Windows Copilot, die AI-assistent voor het besturingssysteem die wellicht met de Windows 11 23H2-update ter beschikking zal komen. Over  een lanceringsdatum van die andere Copilot voor de Microsoft 365-applicaties blijft het voorlopig stil.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home