Microsoft Edge verliest ondanks Bing-promotie tweede plaats aan Safari

bing microsoft edge

Promotie rond ChatGPT en andere AI-diensten helpen Edge niet om zijn tweede plaats in de browsermarkt vast te houden.

Met Edge als standaardbrowser binnen Windows 11 zou je denken dat Microsoft stilaan marktaandeel van Chrome kan wegsnoepen, maar het blijft achter de feiten aanhollen. Zelfs de diepe integratie van ChatGPT, de introductie van AI-beeldengenerator DALL-E en Canva-concurrent Microsoft Designer keren het tij niet.

Desktop internetbrowser wereldwijd – Statcounter

Erger nog: Safari doet haasje over en staat nu op nummer twee binnen de desktopmarkt wereldwijd. Waar Edge nagenoeg stabiel blijft (10,95%) klimt Safari sinds begin dit jaar met 2,5 procentpunt naar 11,89 procent. Google staat ruim aan kop met 66,22 procent marktaandeel.

Desktop internetbrowser België – Statcounter

Kijken we specifiek naar België, dan staat Microsoft Edge met voorsprong tweede (15,76%) en zit Safari in een dalende trend. Het haalt met 7,11 procent marktaandeel maar nipt de derde plaats met Firefox op de vierde plaats met net geen vijf procent.

Mobiele internetbrowser wereldwijd – Statcounter

Binnen de mobiele markt krijgt Chrome klappen en daalde het bijna vijf procentpunt in 2023 naar 61,76 procent. Safari staat daar heel prominent op twee met een lichte stijging dit jaar van 2,5 procentpunt naar 27 procent. Andere mobiele browsers vechten om de kruimels met Samsungs eigen internetbrowser die het podium vervoegt met 4,83 procent marktaandeel.

Mobiele internetbrowser België – Statcounter

In België staat Safari op één (47,56%) gevolgd door Chrome (41,54%) en Samsung Internet (8,43%). De rest van de mobiele internetbrowsers ronden niet de kaap van één procent.

lees ook

Microsoft prostitueert ChatGPT in een trieste poging Bing van straat te krijgen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home