HTC lanceert zakelijke VR-bril Vive Focus 3 met 5K-scherm en batterij

HTC Vive Focus 3

De HTC Vive Focus 3 is een high-end versie van de Oculus Quest 2 en biedt een stand-alone VR-bril die focust op de zakelijke markt. De headset is beschikbaar vanaf 24 juni en kost 1.429 euro incl. btw.

VR-specialist HTC gaat een andere weg op dan Oculus (eigendom van Facebook) en focust met zijn nieuwe VR-bril sterk op het zakelijke segment. Het moet dat ook, omdat het niet kan concurreren tegen gigant Facebook. HTC Vive general manager Dan O’Brien: “De consumentenmarkt evolueert in een richting waar hardware wordt gesubsidieerd met extreem scherpe prijzen als gevolg. Wij hebben geen platform om die kosten te recupereren, wat ons in naar een winstmodel dwingt.”

HTC Vive Focus 3

De focus op de zakelijke markt is daarom ook intentioneel, omdat daar de prijsverwachtingen anders zijn. Daar wil je geen verplichte Facebook login om aan te slag te gaan, iets wat wel nodig is met de veel goedkopere Oculus Quest 2 (349 euro incl. btw). Met de Vive Focus 3 focust HTC op autofabrikanten, professionals die simulatietraining doen, medische bedrijven en andere zakelijke klanten. De fabrikant was ook continu in contact met diverse sectoren om de VR-bril verder te verfijnen naar hun wensen.

HTC levert bij de Vive Focus 3 ook een gecentraliseerd device managementsysteem en biedt compatibiliteit met Vive Sync, een VR meeting- en samenwerkingstool dat het vorig jaar lanceerde.

Specificaties en prijs

De HTC Vive Focus 3 is een high-end VR-bril met een extreem hoge resolutie: 2.448 x 2.448 pixels per oog. Dat is meer dan de vorige kampioen, de HP Reverb G2 (2.160 s 2.160 pixels). De Oculus Quest 2 heeft een resolutie van 1.832 x 1.920 pixels per oog. De HTC Vive Focus 3 ondersteunt een refresh rate van 120 Hz en een field of view van 120 graden.

Al die pixels worden aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon XR2-chip, een afgeleide van de Qualcomm Snapdragon 865. Die processor maakt het mogelijk om de VR-bril zonder computer te gebruiken. Achteraan de hoofdband zit een batterij verwerkt die vervangbaar is en volgens HTC twee uur autonomie moet leveren. Een snellaadsysteem laadt de headset op naar 50 procent in 30 minuten. De set bevat twee controllers om in VR te interageren. Op termijn wil HTC ook hand-tracking integreren zodat je niet voor elke interactie de meegeleverde controllers moet gebruiken.

HTC Vive Focus 3

Je kan naast de geïntegreerde rekenkracht ook gebruik maken van een pc voor meer grafische pk’s. Bij de lancering kan je de headset met een kabel verbinden, maar op termijn kan je ook een pc draadloos verbinden met de HTC Vive Focus 3.

In de VR-bril zitten luidsprekers verwerkt, inclusief een specifieke privacy-functie dat het geluid voor de mensen rondom je beperkt. Dat laatste is vandaag een van de grootste pijnpunten bij headsets met geïntegreerde audio.

lees ook

Events in virtual reality getest: soms briljant, soms onhandig

De HTC Vive Focus 3 is vanaf 24 juni beschikbaar en krijgt een adviesprijs van 1.429 euro incl. btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home