HP Reverb VR-headset na een maand uitstel leverbaar

hp reverb vr bril headset

De HP Reverb VR-headset is eindelijk via het kanaal beschikbaar. Om onduidelijke redenen liet de distributie van de headset een maand langer op zich wachten dan aangekondigd.

Volgens The Register gaat Tech Data de Reverb namens HP distribueren. Al gaat het voor nu om kleine hoeveelheden, zoals door HP verscheept. 

HP kondigde afgelopen maart de nieuwe VR-headset al aan. De innovatieve headset moet de concurrentie aangaan met de Oculus Quest for Business en HTC Vive Pro. De belangrijkste troef van de Reverb is zijn hoge schermresolutie van 2.160 x 2.160 pixels per oog.

Klein mankement

Het blijft onduidelijk waarom de levering vanuit HP zolang op zich liet wachten. Zo beweert een anonieme bron, die een Quality Manager voor HP zou zijn, op Reddit, dat er zich problemen binnen het bedrijf voordeden. HP zou iets gevonden hebben in de Reverb waar ze niet blij mee waren en trapte daarom op de rem. Het zou slechts om een klein mankement zijn gegaan, wat door de meeste mensen nooit zou zijn opgemerkt. 

“Ik ga niet in op details over wat we tegenkwamen. Het was iets kleins en de meeste mensen hadden het nooit opgemerkt. Wel heeft het effect gehad op een aantal van onze testtoestellen, waardoor we besloten om het product uit te stellen totdat we het opgelost hebben. Ik denk dat het redelijk is om te zeggen dat er ook een beetje paniek heerste. We weten dat we onder de microscoop liggen en wilden de Reverb dan ook zo goed mogelijk afleveren”, aldus de anonieme ‘quality manager’ bij HP.

Displaypanelen

Volgens geruchten zou HP de leveringen tegenhouden omdat er problemen zouden zijn met de displaypanelen. Iets wat een woordvoerder van HP tegenspreekt. Deze laat weten dat er geen sprake was van een categorisch productieprobleem met de panelen. 

De Reverb mag een opvallend design genoemd worden vergeleken met de eerder gelanceerde VR-bril. Naast de al eerder genoemde hoge schermresolutie is ook de field of view gegroeid van 105 graden naar 114 graden. Dit dankzij asymmetrisch gevormde lenzen. Daarnaast heeft de nieuwe VR-bril ook geen externe tracking-hardware meer nodig om te weten waar je in de ruimte staat en hoe je handen bewegen. De bril komt in twee smaken: met een stoffen of lederen gezichtsmasker.

 

Gerelateerd:  HTC Vive Pro Eye kost 1.708 euro en is vandaag beschikbaar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home