HTC Vive Pro Eye kost 1.708 euro en is vandaag beschikbaar

HTC Vive Pro Eye

De HTC Vive Pro Eye is de allereerste VR-headset met geïntegreerde eye-tracking. De slimme bril is voorlopig enkel beschikbaar in Europa en HTC opent tegelijk ook pre-orders voor China. De rest van de wereld moet nog even wachten tot de HTC Vive Pro Eye beschikbaar is.

De grootste innovatie vergeleken met de ‘gewone’ HTC Vive Pro is eye-tracking. De headset maakt daarvoor gebruik van ‘foveated rendering’. De techniek maakt gebruik van eye tracking om de beelden die in het vizier van de gebruiker zijn in een hogere kwaliteit weer te geven. De beeldkwaliteit van objecten in het periferisch zich wordt verminderd, zodat de frame rate niet negatief wordt beïnvloed.

Eye tracking bied daarnaast ook nieuwe mogelijkheden voor hands-free bediening en maakt het Vive-systeem toegankelijker voor wie niet in staat is om de motion controllers te gebruiken. Beeld je bijvoorbeeld in dat je door een menu bladert door simpelweg de focus van je blik te verplaatsen.

Eye-tracking

De VR-headset moet je verplicht als complete set kopen online met twee controllers en twee base stations. Wie enkel de bril nodig heeft, raden we aan om nog even te wachten tot HTC die optie aanbiedt. De eye-tracking-versie kost 309 euro meer dan de standaard Vive Pro-versie die overigens gewoon beschikbaar blijft.

HTC stelt automatisch een Enterprise Advantage-pakket voor waarbij je de bril voor commercieel gebruik mag inschakelen. Dit pakket kost 229 euro. Alle vermelde prijzen zijn overigens inclusief BTW. Het optionele pakket biedt de garantie dat je binnen de 24 uur een antwoord krijgt en een snelle herstellingsservice.

Enkel in Europa?

Waarom is deze bril allereerst in Europa (en China) beschikbaar? HTC geeft daarrond geen commentaar. Wie vandaag al een HTC Vive Pro in huis heeft, hoeft niet direct te upgraden. Behalve eye-tracking zijn beide VR-headsets identiek op vlak van specificaties.

Elk oog heeft 1.440 x 1.600 pixels (2.880 x 1.600 pixels gecombineerd), 90 Hz refreshrate en 110 graden gezichtsveld. De twee meegeleverde base stations zijn goed voor een bewegingsoppervlak van 7 x 7 meter. Wie tot 10 x 10 meter wil uitbreiden, heeft twee extra base stations nodig die 150 euro per stuk kosten.

Gerelateerd: Qualcomm werkt aan hybride VR-headset die ook op pc werkt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home