ChatGPT krijgt op maat gemaakte instructies

Chatgpt,Chat,With,Ai,Or,Artificial,Intelligence.,Young,Businessman,Chatting

OpenAI lanceert de mogelijkheid om specifieke instructies voor ChatGPT op te slaan.

Geselecteerde gebruikers kunnen vanaf nu informatie delen met ChatGPT, die het systeem vervolgens kan opslaan en onthouden voor toekomstige opdrachten of conversaties.

Praktisch

In maximum 1.500 tekens kunnen sommige gebruikers nu aangeven en opslaan waar ChatGPT rekening mee moet houden bij toekomstige interacties. Je kan bijvoorbeeld vragen om telkens te antwoorden op het niveau van een tienjarige, als je in het onderwijs staat of je kan eens gek doen en zeggen dat je niet houdt van de letter ‘p’. ChatGPT zal in de toekomst al zijn antwoorden dan baseren op die informatie, je hoeft dat niet telkens opnieuw te vermelden.

Je kan die preferenties altijd bewerken of delen ervan verwijderen, als je voorkeuren veranderen. Dat is bijvoorbeeld handig voor wanneer je de chatbot een aantal opdrachten moet geven voor eenzelfde project, maar dat die informatie daarna irrelevant is.

lees ook

OpenAI verhoogt aantal mogelijke berichten naar GPT-4

Wie kijkt mee

Let er wel op dat wat je deelt zichtbaar is voor ontwikkelaars van plug-ins. Deel dus niet zomaar eender wat qua informatie en gebruik alleen plug-ins die je vertrouwt.

De informatie die je voor die preferenties deelt, zal bovendien worden gebruikt om ChatGPT verder te trainen. Hoe het model reageert op jouw opgeslagen voorkeuren is voor OpenAI natuurlijk interessant om het model verder te ontwikkelen.

Beschikbaarheid

Initieel was de functie enkel in bèta beschikbaar voor gebruikers van ChatGPT Plus eind juli. Nu is de functie beschikbaar voor iedereen, ook de gratis gebruikers. De functie is wereldwijd beschikbaar, behalve in de EU of in het Verenigd Koninkrijk. OpenAI geeft echter aan dat het in de nabije toekomst ook daar op maat gemaakte instructies beschikbaar wil maken.

Sinds begin deze maand is ChatGPT als app beschikbaar op Android nadat het eerder dit jaar al op iOS beschikbaar was. Een recent experiment gaf aan dat werknemers die gebruik maken van ChatGPT productiever zijn, wie weet verbetert dat nog met deze functie.


Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 24 juli 2023. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home