ChatGPT heeft nu een officiële iPhone-app

chatgpt app ios

Enig nadeel: enkel in de VS kunnen gebruikers ermee aan de slag. Wanneer de app naar Europa komt, is nog niet duidelijk.

ChatGPT is vandaag beschikbaar in een mobiele browser door naar de website van de aanbieder te surfen. Deze aanpak werkt op zowel Android als iOS. Een korte zoektocht in de Apple App Store of Google Play Store toont nochtans tal van apps die claimen dat ze ChatGPT zijn. Niets is minder waar, het gaat allemaal om nepversies die mogelijk ook een gevaar vormen voor je privacy of je mobiele toestel.

Om duidelijkheid te scheppen lanceert eigenaar OpenAI een officiële app voor ChatGPT. Gebruikers met een iPhone kunnen het eerst proeven. Helaas kunnen voorlopig enkel Amerikaanse gebruikers de app downloaden. De komende weken wordt de mobiele app van ChatGPT volgens OpenAI verder uitgerold naar andere landen. Wanneer wij aan de beurt zijn, is voorlopig nog niet duidelijk.

Volgens OpenAI moeten Android-gebruikers niet heel lang meer wachten. Ook zij krijgen een app op maat voorgeschoteld in de nabije toekomst. Het bedrijf pint zich echter niet vast op een deadline.

lees ook

ChatGPT kost dagelijks 700.000 dollar om te draaien

Tot de app officieel in de Benelux beschikbaar is op iOS, kunnen iPhone-gebruikers ook gewoon de mobiele website blijven raadplegen van ChatGPT. Die ziet er iets minder strak uit dan de app, maar is even functioneel.

Wie vandaag al graag babbelt met ChatGPT in een app, kan al wel in de Edge-browser bij Bing terecht. Die gebruikt al het GPT-4 taalmodel, een functie waarvoor je moet betalen bij ChatGPT. OpenAI liet eerder al weten dat het nog niet is gestart aan de training van GPT-5.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home