ChatGPT-app ook bij ons beschikbaar op Android

gpt-5 openAI

OpenAI brengt een Android-app uit voor ChatGPT. Na een initiële lancering in onder andere de VS is de toepassing nu ook bij ons beschikbaar.

Update 01/08: De ChatGPT-app is nu ook in België en Nederland beschikbaar. Om ermee aan de slag te gaan, heb je een (gratis) account nodig. OpenAI waarschuwt tijdens het inloggen voor de beperkingen van ChatGPT. Zo raadt het bedrijf aan dat je geen gevoelige info deelt met de chatbot, aangezien data en prompts gebruikt kunnen worden om het systeem verder te trainen. Je kan de app gewoon in de Google Play Store downloaden.

Update 26/07: OpenAI heeft een app voor ChatGPT op Android gelanceerd. Gebruikers in onder andere de VS en Brazilië kunnen er al mee aan de slag. De app ondersteunt grotendeels dezelfde functies als ChatGPT via de website, inclusief de optie om te kiezen tussen GPT 3.5 en GPT 4 voor betalende gebruikers. Je kan de app ook gebruiken om via spraak vragen te stellen. Bij ons staat de app nog steeds in de Play Store als ‘Binnenkort beschikbaar’. Andere landen zouden volgens OpenAI in de komende week toegang krijgen.

Oorspronkelijk artikel: OpenAI brengt ChatGPT naar Android via een app. De populaire AI-chatbot is in principe al bruikbaar op je telefoon via de mobiele website, maar echt handig is dat niet. iPhone-gebruikers kunnen al sinds mei aan de slag gaan met een app voor de chatbot, al lanceerde die in eerste instantie in de VS.

Ook bij ons?

De ChatGPT-toepassing voor Android is vandaag al zichtbaar in de Play Store. Je kan je vandaag al inschrijven voor de installatie van de gratis app. Google zal die dan via de Store automatisch naar je telefoon pushen zodra OpenAI het groene licht geeft.

Hoewel de iPhone-app niet overal werd gelanceerd, lijkt het erop dat het OpenAI voor Android wel voor een brede lancering kiest. Wij kunnen de app in ieder geval al in de winkel zien en hebben de optie om ons op de wachtlijst voor de installatie te zetten.

Nieuwigheden voor Android

Het is onduidelijk welke nieuwigheden de toepassing zal meebrengen, behalve dan een handige mobiele interface. Op iOS heeft OpenAI de app voorzien van ondersteuning voor Siri en Shortcuts. De kans is groot dat ChatGPT voor Android ook enkele Androidspecifieke integraties zal krijgen, al houden we onze adem niet in voor Google Assistent-integratie. We vermoeden dat generatieve AI in de Assistent in eerste instantie van Googles eigen Bard zal komen.

OpenAI test momenteel verschillende functies voor betalende ChatGPT-gebruikers. Zo zal je de chatbot een persistent geheugen kunnen geven, zodat die onthoudt wie je bent en wat je gevraagd hebt, over verschillende toestellen heen. Ook de Android-app zal daar dus een rol in spelen. Met de uitrol van ChatGPT naar Android maakt OpenAI het in ieder geval nog eenvoudiger voor een grote massa om met de chatbot en generatieve AI aan de slag te gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home