Slack krijgt AI-agents en Salesforce-kanalen

Slack wil met nieuwe innovaties kennis, data, agents, applicaties en automatisering samenbrengen in één werkplatform. Het maakt hiervoor gebruik van AI en CRM-data waarmee teams efficiënter kunnen samenwerken.

De nieuwe functies van Slack, aangekondigd op Dreamforce, zijn ontworpen om teams te ondersteunen door middel van zogeheten agents. Die laatste werken met zowel interne als externe AI. Een van de belangrijkste toevoegingen is Agentforce, voorheen bekend als Einstein Copilot. Deze AI-oplossing stelt teams in staat om via een gebruiksvriendelijke interface in Slack te communiceren met klantgegevens uit Salesforce’s CRM-systeem.

Agentforce kan bijvoorbeeld vragen beantwoorden, statusupdates geven en zelfs e-mails en actieplannen opstellen op basis van CRM-data. Dit maakt het voor teams eenvoudiger om sneller beslissingen te nemen en projecten efficiënter af te handelen.

Naast de interne AI-oplossing kunnen bedrijven ook externe AI-agents van partners zoals Adobe, Anthropic, en Cohere gebruiken. Deze agents zijn beschikbaar in de Slack Marketplace en helpen bij specifieke taken, zoals het analyseren van data, het creëren van content of het opstellen van rapporten. Een voorbeeld hiervan is Adobe Express, waarmee gebruikers snel content kunnen maken zoals presentaties of sociale media-posts.

Salesforce-kanalen koppelen CRM en Slack

Een andere belangrijke vernieuwing is de introductie van speciale Salesforce-kanalen in Slack. Deze kanalen koppelen CRM-records, zoals klantdossiers en verkoopkansen, direct aan Slack-conversaties. Hierdoor kunnen teams binnen één kanaal samenwerken aan een klantdossier zonder dat ze tussen verschillende systemen hoeven te schakelen.

Extra handig: gebruikers kunnen CRM-data direct bewerken vanuit Slack. Zo hoef je niet langer informatie handmatig in verschillende systemen bij te houden.

De integratie tussen Slack en Salesforce wordt in de toekomst nog nauwer. In de komende maanden zullen Salesforce-kanalen beschikbaar zijn binnen de Salesforce-interface zelf. Dit betekent dat gebruikers niet langer van applicatie hoeven te wisselen om samen te werken aan klantprojecten. Dit is vooral handig voor bijvoorbeeld servicemedewerkers, die in hetzelfde venster kunnen communiceren met productexperts in Slack terwijl ze klantcases afhandelen.

lees ook

Salesforce lanceert Agentforce: AI die redeneert

AI en automatisering verbeteren productiviteit

Om teams nog verder te ondersteunen, heeft Slack nieuwe AI-functionaliteiten toegevoegd. Met Slack AI kunnen gebruikers bijvoorbeeld automatisch samenvattingen maken van gesprekken in kanalen en direct workflows automatiseren op basis van eenvoudige tekstprompts.

Een andere nieuwigheid is de mogelijkheid om notities en actiepunten uit huddles – korte informele vergaderingen – te laten vastleggen door AI. Deze notities zijn daarna beschikbaar voor iedereen in het kanaal, zodat teamleden altijd op de hoogte blijven, zelfs als ze de vergadering hebben gemist.

Ook de zoekfunctie binnen Slack wordt verbeterd met AI. Gebruikers kunnen niet alleen zoeken binnen berichten, maar ook binnen gedeelde bestanden, notities en documenten van externe apps, zoals Google Drive en Microsoft 365. Zo vinden teams sneller de informatie die ze nodig hebben om hun werk gedaan te krijgen.

Ten slotte introduceert Slack nieuwe kant-en-klare sjablonen voor verschillende afdelingen en taken. Deze sjablonen bevatten vooraf geconfigureerde kanalen, workflows en lijsten die het werk standaardiseren en teams in staat stellen om sneller aan de slag te gaan. Of het nu gaat om projectbeheer, marketingcampagnes of klantenondersteuning, Slack biedt sjablonen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van verschillende teams en sectoren.

lees ook

Slack AI nu beschikbaar voor alle betalende klanten 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home