Mendix: ‘Low-code zal traditioneel coderen tegen 2024 vervangen’

low-code software mendix

Low-code is de toekomst van softwareontwikkeling, klinkt de conclusie van een onderzoek van Mendix. Meer dan negen op de tien bedrijven gebruikt nu low-code.

Voor het State of Low-Code 2022-onderzoek peilde Mendix naar het gebruik van low-code software bij organisaties uit de financiële sector, verzekeringen, publieke sector, maakindustrie en retail. De bevindingen zetten de snelle opmars van low-code software in de verf. In 2021 maakte 77 procent van de ondervraagde bedrijven gebruik van low-code software, dit jaar is dat al 94 procent.

Daarnaast is vooral de status van low-code software tegenover traditioneel coderen helemaal veranderd. Zeventig procent van de deelnemers beschouwt low-code nu als een fundamenteel onderdeel van software-ontwikkeling binnen hun organisatie. Veertig procent van de bedrijven gebruikt low-code voor bedrijfskritische toepassingen, wat niet lang geleden nog ondenkbaar was.

Van crisis- naar kerntechnologie

De belangrijkste voordelen die worden aangegeven voor het gebruik van low-code zijn efficiëntere samenwerking, kostenreductie en de snelheid waarmee applicaties kunnen ontwikkeld worden. Dat is geen verrassende conclusie, zegt Tim Srorck, CEO van Mendix.

“De toenemende complexiteit van technologie en het versnelde tempo waarop bedrijven opereren vragen om het gebruik van low-code. Hiermee kan op een snelle en flexibele manier zakelijke waarde gecreëerd worden. Low-code is niet langer meer een crisistechnologie, maar een kerntechnologie.”

Tim Srorck, CEO Mendix

Low-code is de toekomst

Volgens Mendix is de low-code-revolutie nu helemaal ingezet. Het zal niet meer duren vooraleer low-code traditioneel coderen vervangt als de norm voor software-ontwikkeling. Tegen 2024 zullen de meeste organisaties bijna uitsluitend nog steunen op low-code software.

lees ook

Bouwen met low-code: waar komen de bouwblokken op deze platformen vandaan?

Dat ligt in lijn met voorspellingen van Gartner, die luiden dat tegen 2025 minstens zeventig procent van businessapplicaties zal worden gebouwd met low-code software. Low-code is een ontwikkelingstechniek die steunt op het grafisch ontwerpen van software-applicaties, in plaats van het schrijven van code. Deze manier van ontwikkelen vereist minder technische complexiteit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home